kronika

15-letnik za volanom, v avtu pa osem ljudi

27.8.2015 | 10:20 | M. K.

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Policisti iz Dolenjskih Toplic so včeraj popoldne opazili osebni avtomobil Renault Clio, ki je imel spredaj in zadaj nameščeni različni tablici, ukradeni teden dni nazaj v Novem mestu. Voznik najprej ni hotel ustaviti (ni upošteval modre luči in sirene) in je z vožnjo nadaljeval, ustavili pa so ga v Starih Žagah. Pri tem so ugotovili, da za volanom ne sedi več 47-letni voznik, ki so ga opazili prej, ampak njegov 15-letni sin, v vozilu pa je bilo skupaj osem oseb, najmlajši je imel tri leta. Policisti so zasegli ukradeni tablici, prav tako osebni avtomobil. Za 47-letnika bodo napisali kazensko ovadbo zaradi tatvine tablic, oba pa bosta povabljena na zaslišanje, zaradi več prekrškov s področja prometne varnosti: neupoštevanja ukazov in znakov policistov, vožnje brez vozniškega dovoljenja ter vožnje neregistriranega vozila, danes sporočajo s PU Novo mesto.

Tatvina pokrovov

V Jelšah pri Otočcu in na Lutrškem selu so policisti opravili ogled kraja tatvine treh pokrovov vodovodnih jaškov. Gre za pokrove iz nerjavečega jekla dimenzij 95 x 70 cm. Tri pokrove so odnesli, enega pa poškodovali in s tem naredili za več kot 7.000 evrov škode.

Policisti so od zadnjega poročanja na interventno številko 113 sicer prejeli 121 klicev, od tega je bilo 44 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava