dolenjska

Bazno postajo bodo prestavili

27.8.2015 | 13:30 | J. S.

Mirnski občinski svetniki (Foto: J. S.)

Mirnski občinski svetniki (Foto: J. S.)

Župan Dušan Skerbiš

Župan Dušan Skerbiš

Mirna - Na Mirni se je včeraj tukajšnji občinske svet sestal že na 4. izredni seji v tem mandatu. Tokrat so imeli na dnevnem dve točki – predlog sklepa za zagotovitev sredstev za sofinanciranje bazne postaje na Gomili in predlog sklepa o izdaji soglasja za izvajanje dejavnosti distribucije toplote kot tržne dejavnosti. Ob sklepa je občinski svet potrdil.

Prebivalci Brezovce in Gomile, ki so se povezali tudi v civilno iniciativo proti izgradnji zloglasne bazne postaje na Gomili, si tako lahko oddahnejo. Občina Mirna in ministrstvo za infrastrukturo sta namreč dosegla dogovor glede sofinanciranja njene prestavitve – po novem jo bodo postavili v gozdu na meji med občinama Mirna in Trebnje.

»Končni finančni zalogaj te prestavitve bo 30 tisoč evrov vključno z DDV in to v dveh letih,« pravi župan Dušan Skerbiš. V letošnjem proračunu je sicer občina 15 tisoč evrov za prestavitev bazne postaje že zagotovila, prav toliko sredstev bo potrebnih še v prihodnjem letu. Kot še pravi župan, so tako z astronomskih 92 tisoč evrov plus DDV, kot je investitor sprva zahteval za prestavitev, prišli na 30 tisočakov.

Včeraj so se mirnski občinski svetniki in svetnica odločili tudi za izdajo soglasja družbi Halo pesek trgovina in storitve iz Drage pri Šentrupertu za izvajanje distribucijske toplote kot tržne dejavnosti. Gre za prodajo toplote za javne objekte, na Mirni namreč snujejo sistem daljinskega ogrevanja. Če potencialni investitor z gradnjo sistema ne bo začel v dveh letih, pa lahko soglasje tudi prekličejo.

Ob tem je občinski svet tudi pooblastil župana, da omenjenemu podjetju za čas pridobivanja gradbenega dovoljenja podeli stavbno pravico na delu zemljišča, ki naj bi ga nato investitor do konca leta tudi odkupil. Ali bo šentrupertsko podjetje tudi dejansko gradilo daljinski sistem, je v tem trenutku še prezgodaj govoriti, pravijo. Kot pojasnjuje župan, mora namreč podjetje najprej pridobiti gradbeno dovoljenje, če želi kandirati za državna sofinancerska sredstva, kar so mu z včerajšnjimi sklepi omogočili. Med drugim so določili tudi, da bo moral investitor za ogrevanje na lesno biomaso ponuditi vsaj 15 odst. nižje cene.

‹ nazaj

Galerija (4)

seja_mirna_001
seja_mirna_002
seja_mirna_003
seja_mirna_004

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava