kronika

Na avtocesti srečali kolesarja

29.8.2015 | 14:30 | M. K.

Dva krepko pijana voznika so policisti ustavili včeraj, eden je povzročil nesrečo na avtocesti.

Dva krepko pijana voznika so policisti ustavili včeraj, eden je povzročil nesrečo na avtocesti.

Prometni policisti so pri Čatežu ob Savi včeraj ob pol petih popoldne ustavili 58-letnega kolesarja iz Brežic. Na kolesarja so jih opozorili vozniki, ki so se peljali po avtocesti. Kaj je počel na tam, ni znal natanko pojasniti. Policisti so ga pospremili z avtoceste in mu napisali plačilni nalog za 150 evrov.

Lažje poškodovan tudi otrok

Na avtocesti Obrežje – Ljubljana, v bližini Drnovega, se je nekaj pred deveto uro zvečer zgodila prometna nesreča dveh vozil. Eno vozilo je zagorelo, a so požar uspeli pogasiti vozniki, ki so peljali mimo. Policisti so ugotovili, da je 37-letni voznik osebnega avtomobila iz Krškega domnevno zaradi neprilagojene hitrosti s prednjim delom vozila trčil v pred seboj vozeče vozilo, ki ga je vozil državljan BiH, ki se je skupaj s sopotnico in 5-letnim otrokom lažje poškodoval. Za 37-letnega voznika iz Krškega so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,96 mg/l alkohola v izdihanem zraku (2 promila).

Odstranili pijanega voznika

Nekaj pred 22. uro zvečer so policisti v Novem mestu ustavili vozilo 24-letnega Novomeščana, ker je vijugal po cesti. Ko so mu odredili preizkus alkoholiziranosti je le-ta pokazal rezultat 1,21 mg/l alkohola v izdihanem zraku (2.5 promila). Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in uvedli postopek o prekršku.

Tatvine

Na cesti Breg – Sevnica so policisti obravnavali tatvino goriva iz delovnega stroja, parkiranega na delovišču. Ponoči so neznanci iz rezervoarja iztočili okoli 60 litrov dizelskega goriva.

Policisti iz Dolenjskih Toplic pa so opravili ogled vloma v delovni stroj v Podstenicah na gozdni vlaki.

Ukradli nemško ovčarko

Novomeški policisti so v Smolenji vasi obravnavali prijavo tatvine nemške ovčarke, stare 12 let, z imenom Lucy. Ovčarka je izginila ponoči, lastnica sumi, da so jo ukradli.

Vlom v hišo

Na Westrovi ulici v Novem mestu so ponoči vlomili v stanovanjsko hišo. Storilci so na silo vstopili vanjo, pregledali vse prostore, odnesli nekaj zlatnine in lastnikom naredili za okoli tisoč evrov škode.

Delovna nesreča

V Krškem se je popoldne pri delu lažje poškodoval 49-letni delavec. Med razlaganjem opažnih plošč je padel v jarek, globik 140 cm, pri čemer se je s telesom napičil na železno palico. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli vbodno rano. Policisti so ugotovili, da je pri delu uporabljal varnostno čelado, a so ocenili, da je imel neprimerno obutev in oblačila, zato bodo o dogodku napisali še poročilo inšpekcijskim službam.

Na Obrežju zasegli ukradeno vozilo

Na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje so na izstopu iz države popoldne kontrolirali 43-letnega državljana Srbije, ki se je tja pripeljal s kombiniranim vozilom slovenskih registrskih tablic. Pri pregledu vozila so ugotovili, da je bil Fiat Ducato leta 2005 ukraden v Italiji, zato so ga zasegli. O dogodku bodo okrožno državno tožilstvo obvestili s poročilom, saj so ugotovili, da 43-letni voznik ni povezan s tatvino, so še zapisali v današnjem poročilu Policijske uprave Novo mesto.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava