kronika

Nadaljevali čiščenje Mišnice, nesreča motoristke

29.8.2015 | 20:00 | J. S.

Nadaljevali čiščenje Mišnice, nesreča motoristke

Danes ob 6.30 se je nadaljevalo odstranjevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev iz jame Mišnica v občini Trebnje. V akciji čiščenja jame in odstranjevanja nevarnih najdb so sodelovali krajani, člani Jamarskega kluba Novo mesto in Jamarsko reševalne službe Slovenije, pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi ljubljanske, severno primorske, zahodno štajerske in dolenjske regije, pripadniki oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije, ekipa zdravstvenih delavcev z zdravnikom in gasilci PGD Dobrnič. Ker so bila najdena ubojna sredstva (štiri minometne mine, kaliber 81 mm, ostanek druge svetovne vojne) v slabem stanju in prevoz ni bil mogoč, so jih pirotehniki skupaj s pripadniki oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije uničili na terenu ob kraju najdbe. Na kraju dogodka so bili tudi policisti PU Novo mesto. 

Zagorel avto

Na cesti Črnomelj-Podturn nad ulico Kot v Semiču je danes ob 8.44 gorelo osebno vozilo. Pred prihodom gasilcev je požar omejil lastnik vozila. Gasilci PGD Semič in Kot-Brezje so požar pod pokrovom motorja dokončno pogasili, odklopili akumulator in usmerjali promet.

Nesreča motoristke

Ob 09.54 je na Titovi cesti na Senovem v občini Krško padla motoristka in se poškodovala. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli ponesrečenko in pomagali reševalcem NMP ZD Krško in Policiji. Reševalci NMP ZD Krško so ponesrečenko prepeljali v splošno bolnišnico Brežice.

Prekinitve oskrbe z električno energijo

V brežiški občini so bili so bili zaradi okvare na daljnovodu ob 15.45 brez električne energije odjemalci naselij Ponikve, Laze, Brezje pri Veliki Dolini in Slovenska vas. Dežurni delavci Elektra Celje so okvaro odpravili ob 16.17. Brez električne energije je bilo 500 odjemalcev, poročata regijska centra za obveščanje Novo mesto in Brežice.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava