nogomet

Krki točka v Mariboru, Krško doma praznih rok

30.8.2015 | 09:45

Prvi je mrežo Mariborčanov zatresel Nana Welbeck. (Foto: I. V./arhiv DL)

Prvi je mrežo Mariborčanov zatresel Nana Welbeck. (Foto: I. V./arhiv DL)

Novo mesto - Nogometaši Krke tudi po osmih krogih ostajajo neporaženi v gosteh, saj so tudi v Mariboru, kjer si je svoje nove varovance s častne tribune ogledoval novi trener vijoličastih Krunoslav Jurčič, osvojili točko. Manj zadovoljni pa so po osmem krogu v Krškem, kjer je obračun sredine lestvice dobil gostujoči Zavrč.

Maribor : Krka 2:2 (1:1)

Strelci: 0:1 Welbeck (8.), 1:1 Mendy (43.), Ibraimi 2:1 (60.), 2:2 Vučkić (85.).

Maribor: Handanović, Mertelj, Gigli, Šuler, Janža, Vršič (od 58. Sallalich), Filipović, Vujčić, Ibraimi, Mendy (od 85. Bajde), Tavares.
Krka: Mitrović, Bogdan, Vučkić, Fuček, Marotti, Dangubić (od 68. Dežmar), Ejup, Mojstrovič (od 84. Marjanović), Welbeck, Perić (od 78. Kramar), Novinić.
Rumeni kartoni: Mendy, Janža, Mertelj; Marotti, Dežmar, Bogdan.
Rdeči karton: Bogdan (90.).

Mariborčani so pred tekmo s Krko zaključili iskanje novega trenerja in tik pred tekmo sporočili, da bo novi strateg na štajerski klopi Hrvat Krunoslav Jurčić. Ta je lahko že v uvodu tekme videl, da ga čaka zahtevno delo. V osmi minuti je osnovnošolsko napako pri podaji v obrambi napravil dolgoletni reprezentant Aleš Mertelj, žogo je na robu domačega kazenskega prostora prestregel Nano Addo Welbeck Maseko in matiral Jasmina Handanovića.

Mariborčani so imeli pobudo, a bili v uvodu neprepričljivi. V 13. minuti je lepo prodrl Agim Ibraimi, se otresel Krkine obrambe, a je bil vratar Miodrag Mitrović uspešnejši in izničil 100-odstotno priložnost. Mitrovič je bil v 24. minuti nato uspešnejši tudi od Marcosa Tavaresa. Mariborska premoč je ostala jalova in tudi Viole so domačim zato razgrnile transparent "Hočemo fuzbal". To stanja ni izboljšalo. A napadi Maribora, predvsem po sredini, so se vrstili. Po prekršku nad Tavaresom so domači zahtevali enajstmetrovko, slabo je nato v 35. minuti streljal Mendy, Tavares je imel minuto kasneje slab poskus iz težkega položaja. V 43. minuti je Jean Philippe Mendy vendarle izkoristil mojstrsko podajo Dareta Vršiča na rob kazenskega prostora, dobil nov dvoboj ena na ena z Mitrovićem in poskrbel za izenačenje.

Pritisk Maribora se je nadaljeval, imenitna priložnost pa se je v 59. minuti ponudila Tavaresu, ki se je najbolje znašel po odbiti žogi po strelu Sintayehuja Sallalicha, Mitrović pa je bil še enkrat uspešnejši. Dobro minuto kasneje je za vodstvo domačih po mojstrskem prostem strelu s kakšnih 25 metrov zadel Ibraimi, ki je v vratarjevem kotu matiral razpoloženega gostujočega vratarja. Krkaši so zaigrali bolj odprto in bili blizu domačemu golu v 73. minuti, ko je Josip Fuček slabo podal Enesu Noviniću, žoga pa je šla v golavt blizu vratnice. Krka je vse bolj prevzemala niti igre. V 78. minuti je bil spet nevaren Welbeck, v 82. minuti po lepi podaji Bruna Marottija tudi Urban Kramar, ki je ušel po desni strani, a bil nenatančen v zaključku. Odprta igra se je krkašem poplačala v 85. minuti, ko je Alen Vučkić po lepem predložku Fučka s prostega strela na desni strani izid poravnal z glavo.

Ekipe v prvi ligi zdaj čaka reprezentančni premor, po njem pa Krko doma čaka dvoboj z ljubljansko Olimpijo.

Krško : Zavrč 0:1 (0:0)

Strelec: 0:1 Kokorović (77.).

Krško: Zalokar, Petric, Volarič, Poljanec, Slivšek (od 46. Čeh), Bučar (od 80. Rujović), Urbanč, Štefanac (od 61. Petranić), Drnovšek, Jakolić, Đukić.
Zavrč: Bajza, Rogač, Glavica, Matjašič, Antić, Zorko (od 69. Polić), Datković, Pihler, Novoselec, Batrović (od 90. Tahiraj), Kokorović (od 79. Cvek).
Rumeni kartoni: Drnovšek, Đukić; Pihler, Kokorović.

Krčani, novinci v prvoligaški druščini po odličnem začetku, ko so pred svojimi navijači premagali Celje in Luko Koper, že pet tekem niso okusili slasti zmage, zato so bili za njimi pred osmim krogom Prve lige Telekom Slovenije le še tri ekipe. Med njimi tudi ekipa Zavrča, ki je imela dve točki manj od domačih nogometašev, zato je imel njihov nocojšnji obračun dvojno težo. Ekipi sta se zadnjič med seboj pomerili predlani, ko se je tekma v Zavrču končala z 1:1.

Bolj odločno so v tekmo krenili domači nogometaši, ki so že v peti minuti zahtevali enajstmetrovko, ko naj bi Ivan Novoselac v svojem kazenskem prostoru storil prekršek, vendar je piščalka sodnika Mateja Juga ostala nema. Tri minute pozneje so gledalci videli prvi strel v okvir vrat, a je domači vrata Marko Zalokar ubranil strel Roka Zorka. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so imeli žogo več v posesti v svojih nogah gostje, domačini pa so resneje zapretili v 18. minuti, ko je po podaji Davida Poljanca z glavo mimo gola streljal Luka Štefanac. Do odhoda na odmor so si več priložnosti priigrali gostje, Krčani pa nikakor niso mogli razviti svoje igre. V 31. minuti je Zalokar rešil soigralce, ko se je sam pred njim znašel Rok Zorko, a je domači vratar tudi iz tega dvoboja izšel kot zmagovalec. Do odhoda na odmor se mreži nista zatresli.

Drugi polčas je v domači ekipi namesto Klemna Slivška začel mladi Tim Čeh. Varovanci Tomaža Petroviča so le vzpostavili ravnotežje na igrišču, igra pa je potekala v glavnem med obema kazenskima prostoroma, tako da vratarja nista imela veliko dela. V 61. minuti je zaradi poškodbe moral igrišče zapustiti Štefanac, namesto katerega je na igrišče stopil Petar Petranič, štiri minute pozneje je z diagonalnim strelom poskusil Poljanec, a je žoga le za las zgrešila cilj. Krčani so vse bolj stiskali obroč okoli gostujočih vrat, v enem redkih nasprotnih napadov pa je Aleš Pihler skorajda izkoristil zmedo v kazenskem prostoru domače ekipe. Kar ni uspelo Pihlerju, je v 77. minuti uspelo Edu Kevinu Kokoroviću, ki je s tem golom Zavrčanom prinesel tri pomembne točke. Z zmago so se varovanci Ivice Solomona z devetega prebili na šesto mesto prvenstvene lestvice, medtem ko so Krčani enega izgubili so z osmimi točkami na osmem mestu.

Krško bo v devetem krogu gostovalo v Domžalah.

I. V./STA

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava