kronika

Zaradi kolesarjev oviran promet; selfiji vas lahko stanejo

30.8.2015 | 10:30 | M. K.

Tako se je Roglič avgusta lani veselil zmage na mednarodni dirki Hrvaška - Slovenija na cilju na Glavnem trgu. (Foto: I. V., arhiv DL)

Tako se je Roglič avgusta lani veselil zmage na mednarodni dirki Hrvaška - Slovenija na cilju na Glavnem trgu. (Foto: I. V., arhiv DL)

Danes  čez območje Policijske uprave Novo mesto poteka 8. mednarodna kolesarska dirka Hrvaška – Slovenija (Zagreb – Novo mesto). Start dirke je v Zagrebu ob 12.00 uri. Prve kolesarje pričakujejo na območju Dobove nekaj pred 13. uro. Zaključek dirke je predviden v Novem mestu okoli 16.30 ure.

Trasa od Dobove naprej poteka do Brežic – Šentlenarta – Gornjega Lenarta – Pohance – Krškega – Brestanice – Impoljce – Studenca – Rovišč pri Studencu – Zavratca – Bučke – Škocjana – Dobruške vasi – Šentjerneja – Rateža – Žabje vasi – Ločne – Mačkovca – Otočca … s ciljem v Novem mestu med 16.00 in 17.00 uro.

Prve kolesarje pričakujejo v Novem mestu nekaj po 14. uri, kjer bodo opravili še krožne vožnje na relaciji Žabja vas – Ločna – Mačkovec – Otočec – Struga – Ratež, ki se zaključijo s sprintom iz Lešnice proti novomeškemu Glavnemu trgu.

Kolesarji so hitri, bodite previdni

Udeležence v prometu policisti opozarjajo, da bo promet na trasi potovanja med 12.00 in 17.00 uro močno oviran, prav tako v središču Novega mesta (predvsem Glavnega trga), zato naj spoštujejo odredbe in navodila policistov, redarjev, vozil s prednostjo in spremstvom ter spremenjeno prometno signalizacijo.

Zaradi velikih hitrosti kolesarjev je potrebno biti posebno pazljiv na izpostavljenih mestih na trasi, da se ne stopa pred kolesarje, strpno čaka na zaključke zapor in ovir ipd. S tem boste prispevali k večji prometni varnosti in preprečili morebitne padce, trke z gledalci ipd.

Ne izpostavljajte se zaradi selfijev!

Na PU Novo mesto pa še dodajajo: ''Mimogrede: tiste, ki bodo ogrozili varnost udeležencev v prometu z izpostavljanjem ob iskanju najboljšega kadra za samo-fotografiranje (»selfiji«), bodo policisti ustrezno kaznovali!"

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava