dolenjska

V Ivančni Gorici z novim prikazovalnikom hitrosti

31.8.2015 | 15:40 | M. M.

Foto: Gašper Stopar

Foto: Gašper Stopar

Ivančna Gorica - Predstavniki občine so na Javni agenciji za varnost prometa prevzeli prikazovalnik hitrosti, ki so ga dobili v brezplačni enoletni najem. Prevzema se je poleg župana Dušana Strnada in strokovnih delavcev občinske uprave udeležil še Marjan Balant, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu ivanške občine.

Kot je sporočil Gašper Stopar, je bila občina Ivančna Gorica ena izmed devetih slovenskih občin (prijavilo se jih je kar 35), ki je bila uspešna na javnem pozivu agencije Skupaj za večjo varnost – Namestitev prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite«. Prikazovalnik bo v bližini srednje in osnovne šole ter vrtca, natančneje 100 metrov pred prehodom za pešce pri »Šipci« v Ivančni Gorici, kjer so otroci kot udeleženci v cestnem prometu še posebej izpostavljeni. Prikazovalnik hitrosti je prvenstveno namenjen seznanitvi voznikom s hitrostjo vožnje, namenjen pa je tudi analitsko-raziskovalnim nalogam, saj beleži statistične podatke o hitrosti na posameznih cestnih odsekih, so ob tem zapisali v sporočilu za javnost.

Župan Dušan Strnad je bil na petkovem prevzemu izjemno zadovoljen, da je bila na javnem razpisu izbrana ravno ivanška občina: »Verjamem, da bomo z namestitvijo prikazovalnika hitrosti, ki bo postavljen na izjemno občutljivem območju, bistveno prispevali k umiritvi prometa, predvsem zaradi dejstva bližnje prisotnosti šol in vrtca«. Kot je še dodal, se bo občina, če bo le možno, po enoletnem najemu zavzela za odkup table prikazovalnika hitrosti.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava