Učenci OŠ Milke Šobar Nataša k pouku šele v četrtek

1.9.2015 | 07:40

OŠ Milke Šobar Nataša minuli četrtek... (Foto: M. B.-J.)

OŠ Milke Šobar Nataša minuli četrtek... (Foto: M. B.-J.)

Črnomelj - »Zaradi gradbenih del, povezanih z energetsko sanacijo šole, na OŠ Milke Šobar - Nataše Črnomelj zaradi varnosti učencev ne bomo začeli s poukom v torek, 1. septembra 2015, ampak v četrtek, 3. septembra 2015, ob 9. uri v večnamenskem prostoru dijaškega doma, ki se nahaja v neposredni bližini šole,« je sporočil ravnatelj Matjaž Barič.

V črnomaljski OŠ Milke Šobar-Nataše so v začetku letošnjega julija začeli energetsko sanacijo, a ta še ni končana. Da s tem dejstvom ravnatelj šole nikakor ni zadovoljen, bomo podrobneje poročali v četrtkovi novi številki Dolenjskega lista, v kateri poročamo tudi o prostorski stiski omenjene šole. »Prostorske težave v OŠ Milke Šobar-Nataše bomo reševali v dijaškem domu. Pogodba za prenos doma z države na občino je overjena, v njem pa bo šola dobila tri učilnice, tako da bo zagotovljen normalen pouk. Kar pa se tiče povezave med domom in šolo, bo prišla na vrsto, ko bodo boljši časi. Te rešitve res ne bodo idealne, a se bodo težave šole reševale postopoma,« je za Dolenjski list dejala županja Mojca Čemas Stjepanovič.

M. M.

Komentarji (31)

1.9.2015OceniOBČAN 
Tako skrbijo DESUSOVI IN SD na občini za naše otroke , županja in njena ekipa spet en minus KAKŠNA NEUIGRANA EKIPA VLADAJOČIH TAKA ŠOLA
1.9.2015OceniStarš 
Spoštovani občan! "Taki" šoli sem zaupal otroka celih 12 let in še toliko ga bi, če bi bilo le možno! Ne glede na vas "ta črne, bele, rdeče ali sive"!
1.9.2015 1   (1)   (0)   OceniOBČAN 
Se strinjam s teboj starš da je šola in vodstvo šole vredu in se zelo trudi, Za investicijo pa je odgovorna občina , da pripravi dober projekt , pravočasni razpis in pravočasno izvedbo , vsi vemo da se šola začne prvega septembra
2.9.2015–1   (1)   (2)   Oceniime 
Kakšno je ime šole, takšna je očitno tudi šola. MŠN je padla v NOB v starosti 20 let, bila je članica KPS in bila je politična komisarka. Po zaslugi teh referenc naj nosi šola njeno ime in naj daje vzgled učencem ?
2.9.2015Ocenipopendekl 
Ne brihta. Bolje bi bilo, da bi se šola imenovala po npr. Maksu Suardu, tržaškemu duhovniku-pedofilu, ki je po razkritju njegovih nagnjenj junaško storil samomor in ne strahopetno padel pod streli okupatorja. kot Milka Šobar Nataša. To pa bi bile reference kajne?! Pa saj imena niti ni potrebno iskati v zamejstvu, jih je v bližnji okolici kar nekaj.
3.9.2015OceniJan 
Če že, se šole poimenuje po pisateljih, pesnikih, učenjakih, profesorjih, znanstvenikih. Ne pa po komustičnih ali verskih osebah. Ne vem kaj ima to za početi v neodvisnih državnih ustanovah. Ti popendekl pa predlagam da stopiš do lekarne po kakšen apaurin, ali pa obisk psihiatra morda tudi ne bi škodil. Očitno se ti križi prikazujejo še v spanju. Predvidevam da gre za vedenjsko motnjo, ali pa travmatično izkušnjo iz mladosti?
3.9.2015Ocenikrajan 
Jan, popolnoma se strinjam s tabo - šola mora biti nevtralna, nepolitična in ne sme imeti zveze z nasiljem (preko vojaških imen v svojem naslovu).
3.9.2015Oceniboj 
Kaj pomeni politična komisarka piše v leksikonu: politični voditelj vojaških formacij v NOB, torej oseba ki je bila zadolžena za vodenje revolucije in s tem krvavega boja za prevzem oblasti KPS.
3.9.2015Ocenipopendekl 
Jan kateri znanstveniki, filozofi pesniki... bi bili po tvoje primerni, da bi se po njih poimenovale izobraževalne ustanove? Verjetno ne Marx, Engels,Žižek in podobni. Bolj primerni bi bili npr. Balantič, Slomšek, Štuhec kajne? Moram ti zaupati, da nimam nobene potrebe po apaurinu, psihiatru, težav s križi in ostalimi tvojimi "diagnozami".
3.9.2015OceniJan 
Ti imaš res marsikaj nerazčiščenega. Škoda časa se kregati s tabo in tvojimi argumenti. No, če ni iz okolja res nobenih primernih velikanov slovenske znanosti, kulture ali umetnosti naj bo pač kontiminirano ime. Meni je vseeno, moji otroci ne hodijo tja v šolo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava