gospodarstvo

Terme Čatež z 860.000 evri čistega dobička, generalni direktor Petan

1.9.2015 | 10:35 | STA, M. M.

Foto: M. K. K., arhiv DL

Foto: M. K. K., arhiv DL

Čatež ob Savi - Družba Terme Čatež je v prvem polletju letos v primerjavi z lani močno izboljšala poslovne rezultate. V prvih šestih mesecih je ustvarila 13,5 milijona evrov prihodkov in za 860.000 evrov čistega dobička. Tudi skupina Terme Čatež beleži izboljšan rezultat; v polletju je dosegla 16,6 milijona evrov prihodkov in 465.000 evrov dobička.

Dobiček iz poslovanja družbe Terme Čatež je v prvih šestih mesecih letos dosegel 1,6 milijona evrov in je za 88,6 odstotka višji, kot je bil ta v prvem lanskem polletju. Družba je dosegla bruto dobiček iz poslovanja (EBITDA) v višini 3,9 milijona evrov, kar je za 19,4 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju.

"Čisti dobiček v višini 860.000 evrov močno presega čisti dobiček prvega polletja lani, kar je rezultat predvsem znižanja poslovnih odhodkov. Družba je tako izjemno uspešno zaključila prvo polletje poslovnega leta 2015," v včeraj objavljenem nerevidiranem polletnem poročilu navaja družba Terme Čatež.

Prvo polletje v 2015 je bilo uspešnejše kot lansko tudi za celotno skupino. Dobiček iz poslovanja skupine je za okoli desetino boljši kot lani in je dosegel nekaj manj kot dva milijona evrov. Skupina je dosegla EBITDA v višini 4,7 milijona evrov.

Terme Čatež so ob polletju zaposlovale 422 oseb, celotna skupina pa je imela 507 zaposlenih. Skupina zajema še družbe Marina Portorož, M Kapital, M Naložbe, Del Naložbe, bosanska družba Terme Ilidža pa je medtem že dobila novega lastnika.

Dopolnjena objava ob 12. uri:

Po poročanju Dela, Bojan Petan, ki je danes zapustil vodenje DZS, odhaja na položaj generalnega direktorja Term Čatež in ne na sedež Dnevnika, kot so včeraj navajale Finance. Petan je za Delo povedal, da so mu nadzorniki term podelili dveletni mandat, ki ga je začel 1. avgusta.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava