dolenjska

Ta konec tedna praznik na reki Krki

1.9.2015 | 14:30 | M. M.

Utrinek z lanskega tekmovanja... (Foto: B. B., arhiv DL)

Utrinek z lanskega tekmovanja... (Foto: B. B., arhiv DL)

Ta konec tedna praznik na reki Krki

Novo mesto - Letošnje tekmovanje v skokih v vodo s Kandijskega mostu bodo potekali v znamenju praznovanja 650. obletnice Novega mesta in bogatega spremljevalnega programa, so sporočili organizatorji, novomeška Agencija za šport in Zavod Vrt.

Agencija je pobudnica in nosilka projekta Krka živi, ki vključuje številne športno družabne dogodke, povezane z reko Krko in partnerje. Zavod Vrt pa bo v okviru pestrega vikenda organiziral glasbeni festival »650. poletje na okljuku« na splavu pred lokalom Bar Boter in kulinarični dogodek Kuhinja nad Krko, ki bo na Kandijskem mostu.

Dogajanje se bo začelo že v petek popoldan z veslanjem in supanjem po reki Krki v organizaciji Kajak kanu sup kluba Novo mesto (KKSK), zvečer bo koncert Mešanega pevskega zbora Pomlad in Godalnega kvarteta Corcoras na splavu. Sobotno dogajanje se bo začelo s tradicionalno EKO akcijo v organizaciji Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto in nadaljevalo s kulinaričnim dogodkom Kuhinja nad Krko, ki bo gostil v večini ugleden dolenjske kuharje in gostilne, tam bo tudi plavi kamionček projekta FerFud. Vrhunec dogajanja se bo začel po 15. uri, ko bodo prvi junaki začeli s preizkusom skakalnice na Kandijskem mostu. 12 metrov visok most je po mnenju izkušenih skakalcev ravno pravšnja višina, da zahteva veliko previdnost in omogoča izvedbo skokov na najvišjem nivoju. Kot vsako leto bodo tudi letošnji skoki v Novem mestu šteli za slovenski pokal oziroma njegov zaključek. Poleg Slovencev pa lahko tudi letos pričakujemo goste iz tujine.

Tekma v skokih se bo začela ob 16. uri in bo potekala v treh disciplinah, v skokih na noge, lastovki in figurativnih skokih. Kot vsako leto se lahko tekmovanja udeležijo vsi, vendar skačejo na lastno odgovornost. Podelitev nagrad najboljšim bo potekala na splavu pred lokalom Bar Boter, kjer bo nekaj ur kasneje še koncert skupine Dan D.

V nedeljo bo v reki Krki potekalo še tekmovanje v daljinskem plavanju v organizaciji Triatlon kluba Novo mesto in predstavitev discipline triatlon. Celoten sklop dogodkov bodo zaključili člani KKSK s tekmovanjem v veslanju in supanju ter jadranju v organizaciji Jadralnega kluba Novo mesto.

Organizatorji vabijo vse, da se dogodkov udeležijo v čim večjem številu, predvsem pa jih pozivajo, da se, predvsem športnih, udeležijo aktivno in se preizkusijo v kakšni od navedenih disciplin. Kot vedno bo ogled dogodkov najlepši s Krke same, zato priporočajo, da pridete s čolni, so še navedli v današnjem sporočilu za javnost.

Zvočni zapisi

Srečko Vovko (Agencija za šport NM) o Skokih v Krko 2015

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava