dolenjska

Koliko potrebščin so šolarjem podarili Novomeščani?

2.9.2015 | 13:20

Foto: OZRK Novo mesto

Foto: OZRK Novo mesto

Novo mesto - Da bi bil vstop v šolo tudi za socialno šibke prijetnejši, so na novomeškem združenju Rdečega križa v poletnem času razdeljevali vrednostne bone za nakup šolskih potrebščin. Učenci do 6. razreda so prejeli bon v višini 55 evrov, učenci višjih razredov in dijaki pa bon v višini 70 evrov. Skupaj so razdelili 154 bonov v vrednosti 9.940 evrov. Lani so sicer razdelili 108 bonov v vrednosti 6.975 evrov, stroške pa pokrili iz Sklada za pomoč ljudem v stiski, ki se zbirajo z dobrodelnimi prispevki človekoljubih ljudi, so sporočili iz združenja.

Zadnja dva tedna v avgustu so v trgovinah Mercator center, DZS, Mladinska knjiga, Interspar Megamarket in Hipermarket Tuš Planet Novo mesto zbirali tudi rabljene in nove šolske potrebščine za šolarje, ki so včeraj vstopili v novo šolsko leto.

»Darovalci so prinesli 31 šolskih torb, 163 zvezkov, osem peresnic, 28 paketov barvic in flomastrov, več pobarvank in beležk, geometrijskih setov ter ostalih drobnih artiklov (nalivna peresa, škarjice, šilčki, radirke, lepila, čopiči, ipd). Veseli nas, da smo zbrali več potrebščin kot lansko leto. Vse zbrano bomo v sodelovanju z lokalnimi šolami razdelili v prihodnjih dneh. V imenu prejemnikov pomoči se vam iskreno zahvaljujemo za vse vaše prispevke,« je ob tem dodala sekretarka Barbara Ozimek.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava