kronika

V naselju s hitrostjo kar 105 km/h

2.9.2015 | 19:25 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Policisti po napovedih v tem tednu poostreno nadzirajo hitrost in spoštovanje drugih cestnoprometnih pravil v okolici šol in na šolskih poteh. Pri tem so jim v veliko pomoč prostovoljci in člani različnih društev in združenj, ki skupaj opozarjajo, da se je začela šola in da je na cestah zopet več otrok.

Kljub temu, da od včeraj do danes ni bilo prijav o prometnih nesrečah ali drugih varnostnih pojavih, povezanih z začetkom šole, pa primer voznika z Velikega Mraševega dokazuje, da nas vse čaka še veliko dela, so sporočili s PU Novo mesto.

Policisti so namreč v okolici šol in šolskih poteh tako včeraj kot danes zaznali več kršitev cestnoprometnih predpisov, predvsem prehitre vožnje, neuporabe varnostnega pasu in uporabe mobilnih telefonov.

Nekaj po 7. uri je voznik avtomobila na Velikem Mraševem pri Krškem v času, ko so v šolo hodili otroci, skozi naselje vozil s hitrostjo kar 105 km/h. 36-letnega voznika so ustavili in mu napisali plačilni nalog za tisoč evrov, zraven pa si je prislužil še devet kazenskih točk.

»Z aktivnostmi za večjo prometno varnost bomo policisti nadaljevali vse leto. A največ lahko naredi vsak posameznik sam. Danes in takoj,« je še zapisal vodja Operativno komunikacijskega centra Robert Perc.

Od včeraj so sicer varuhi reda na območju novomeške PU obravnavali sedem prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lahkimi telesnimi poškodbami in eno s hudimi ter še pet drugih kršitev cestnoprometnih predpisov. Zaradi več prekrškov s področja prometne varnosti so zasegli dve vozili.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava