gospodarstvo

Petrol naj bi prodajal polovico Gen-I

3.9.2015 | 09:10 | M. M.

Robert Golob, predsednik upravnega odbora Gen-I, in Martin Novšak, direktor Gen Energije. (Foto: R. Ž., arhiv DL)

Robert Golob, predsednik upravnega odbora Gen-I, in Martin Novšak, direktor Gen Energije. (Foto: R. Ž., arhiv DL)

Krško - Po poročanju financ namerava Petrol prodati svoj polovični delež v krški Gen-I. V Petrolu za omenjeni časnik teh informacij niso ne potrdili ne zanikali. Za svoj delež elektrotrgovca so sicer leta 2011 plačali okoli 25 milijonov evrov, v bilancah ga ocenjujejo na več kot 45 milijonov evrov. Glede na to bi Gen-I, ki je lani ustvaril 1,3 milijarde evrov prihodkov in 5 milijonov evrov dobička, lahko prodali oz. ponudili za 90 milijonov evrov, kar bo po poročanju Financ težko iztržiti.

Predkupno pravico ima sicer lastnik druge polovice družbe, tj. Gen Energija, a je prvi mož Martin Novšak za časnik dejal, da se o prodaji in nakupu s Petrolom še niso pogajali.

Krški Gen-I je trenutno sredi procesa združevanja z Elektro energijo od Elektra Ljubljana, odločitev urada za varstvo konkurence pa naj bi bila znana še ta mesec.

Medtem časnik Dnevnik danes poroča, da se lahko Petrol predkupni pravici odpove, in sicer tako, da ne proda Gen-I, ampak svojo družbo Iges, preko katere obvladuje krško podjetje, med interesenti zanj pa v Dnevniku navajajo predvsem hrvaški HEP.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava