bela krajina

Tudi Bela krajina obstaja

3.9.2015 | 19:00 | M. M.

Foto: M. B.-J., arhiv DL

Foto: M. B.-J., arhiv DL

Semič - ŠkratMobil - mobilna socialna-kulturna platforma za otroke in mladostnike, ki jo izvaja Kulturno umetniško društvo Anarhiv s petimi partnerji (KUD Plac, Knjižnica Črnomelj KC Semič, Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Viza in Izobraževalni centrer za zdravo življenje Educor) razpisuje natečaj za najboljše razmisleke o stanju, predvsem pa o željah za prihodnost Bele krajine.

Natečaj vsebuje tri kategorije, in sicer najboljši dijaški razmislek, najboljši študentski razmislek in kategorijo "mladi 34" (za prijavitelje, stare med 29 in 34 let).

Z natečajem želijo mladim ponuditi možnost, da jim zaupajo, kako vidijo socialno in ekonomsko stanje v Beli krajini; kaj jih v Beli krajini moti, a tudi (in predvsem), kaj si želijo od regije, v kateri živijo.

Nekaj iztočnic za pisanje sestavkov:

- kaj so po tvojem ključni problemi Bele krajine,

- kako vidiš svoje mesto, vlogo, predvsem pa prihodnost v Beli krajini,

- v kakšni Beli krajini si želiš živeti,

- kako bi to dosegel(a)?

Najboljše tri razmisleke iz vsake kategorije bodo nagradili s knjižnimi in drugimi nagradami in jih javno predstavili na okrogli mizi "Tudi Bela krajina obstaja - problemi regije in smernice za njen razvoj", ki bo 19. oktobra ob 18. uri potekala v kulturnem centru v Semiču. Rok za oddajo prispevkov je 25. september, več informacij pa boste našli na spletnih straneh projekta.

‹ nazaj

Komentarji (2)

8.9.2015Ocenikobila suziii 
ihaaahhaaaa vika lozarjeva moja
10.9.2015OceniVanda 
Bolj je podobna kozi kot kobili.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava