dolenjska

Že 59. tekmovanje oračev: bosta slavila Filak in Pate?

4.9.2015 | 10:05 | M. M.

Foto: M. L.-S., arhiv DL

Foto: M. L.-S., arhiv DL

Sveti Jurij ob Ščavnici - Občina Sveti Jurij ob Ščavnici danes in jutri gosti 59. državno tekmovanje oračev Slovenije in 21. državno tekmovanje biotehniških šol v oranju. Najboljši slovenski orači se bodo pomerili v oranju ledine in strnišča s tekmovalnimi plugi. Tekmovale bodo tudi ženske, in sicer v spretnostni vožnji traktorja s prikolico. Tekmovanje ima tudi bogat spremljevalni program.

Lanski tekmovanji sta potekali v Kočevju. Tekmovanja se je udeležilo 23 oračev iz devetih slovenskih regij. V seštevku točk obeh tekmovalnih dni je v oranju s plugom krajnikom zmago slavil Belokranjec Jure Filak, 2. mesto je zasedel Matej Sinic (Prekmurje) in tretje Jože Habjan (Ljubljana), v oranju z obračalnim plugom pa se je tako kot že lani, predlani in v letih od 2005 do 2010 najbolje odrezal Dolenjec Igor Pate, 2. mesto je pripadlo Mateju Kostevcu (Posavje) in 3. Štefanu Bakanu (Prekmurje).

V tekmovanju ekip, kjer ni sodelovala ekipa Ljubljane, sta Igor Pate z obračalnim plugom in Anton Kukenberger s plugom krajnikom prinesla zmago ekipi Dolenjske, 2. mesto je zasedla ekipa Prekmurja in 3. Posavja, med dijaki pa so 1. mesto osvojili dijaki Biotehniške šole Rakičan, 2. Biotehniške šole iz Nove Gorice in 3. Kmetijske šole Grm Novo mesto.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava