posavje

Jutri ena večjih vaj ekip NMP - Rešimo življenja 2015

4.9.2015 | 11:05 | M. M.

Foto: J. A., arhiv DL

Foto: J. A., arhiv DL

Krško - Jutri se bo v Krškem zbralo okrog 200 sodelujočih na eni od največjih sinhroniziranih vaj ekip nujne medicinske pomoči v Posavju, ki se bodo med seboj pomerile v času od 6. do 19. ure na različnih lokacijah v krški občini.

Tekmovanja se bo udeležilo več ekip NMP, in sicer Krško, Brežice, Sevnica, Novo mesto, Trebnje, Črnomelj, Reševalna postaja Ljubljana, gostujoča ekipa iz hrvaške Pule, dogajanje si bo ogledala tudi gostujoča ekipa iz Bosne in Hercegovine, natančneje iz Tuzle

Drugo strokovno regijsko tekmovanje ekip NMP bo potekalo sinhrono na sedmih lokacijah, zmagovalna ekipa pa bo za nagrado prejela brezplačno kotizacijo za letošnje 9. mednarodno tekmovanje ekip NMP na Rogli.

V krškem trgovskem centru Q-landia bo tako jutri potekala predstavitev TPO (postopki oživljanja, klic 112) z varno uporabo AED (defibrilatorja), v sodelovanju z vrtcem Mali princ so poskrbeli še za bogat animacijski program za otroke. Praktični prikaz TPO in AED bo potekal tudi na trgu Matije Gubca v Krškem, v primeru slabega vremena pa bodo v Q-landii dve ekipi.

Ob tem organizatorji iz Zdravstvenega doma Krško še opozarjajo, da bo zaradi tekmovanja za promet zaprta Cesta.4. julija, in sicer od danes od 16. ure pa do jutri do 18. ure na odseku od rondoja Videm do križišča pri hotelu City.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava