mladi dopisnik

Na otoškem oratoriju kar 135 otrok in 30 animatorjev

4.9.2015 | 14:45 | Nina Mohar, Anamarija Mrak, Julija Lobe in
Maruška Hrastar (novinarska delavnica)

Skupinska z izleta.

Skupinska z izleta.

Obisk reševalcev.

Obisk reševalcev.

Otočec - Na Otočcu je predzadnji teden počitnic potekal oratorij, letos pod geslom Hočem biti svet. Je eden najbolje obiskanih oratorijev v novomeški škofiji, saj je dopoldneve ustvarjalno in zabavno preživljalo kar 135 otrok za katere skrbi 30 animatorjev pod vodstvom Karmen Fink.

Animatorji smo se na oratorij pripravljali dobra 2 meseca in pol, da smo oblikovali celoten program. Z velikim navdušenjem smo komaj čakali na ponedeljek, 17. avgusta. Animatorji smo vsak dan prihajali že ob 7h zjutraj, otroci pa od 8.30 do 9. ure. Dan smo začeli z dvigom zastave in petjem himne, nato pa smo animatorji otrokom zaigrali dramsko igro, skozi katero so spoznali življenje Dominika Savia, dečka, ki si je prizadeval postati svetnik. Sledilo je delo po razredih, kjer smo se otroci pogovarjali o različnih življenjskih temah, peli in se igrali različne igre. Druženje smo nadaljevali v različnih delavnicah, kot so: pirografska –vžiganje v les, športna, pustolovska, kuharska, glasbena, ribiška, različne ustvarjalne delavnice, novinarska… Obiskali so nas tudi reševalci, policisti, vojaki, gasilci, kemik, ribič in novinarka. Dneve smo zaključili z veliko igro in spustom zastave, ob izhodu pa nas je čakala tudi malica.

Otroci od petega razreda dalje smo v noči iz torka na sredo prenočili (preklepetali) v prostorih župnišča, po besedah animatorjev smo bili pridni in poslušni. V četrtek smo odšli na izlet v neznano in obiskali Kostanjevico in Kostanjeviško jamo. Prijetno utrujeni in lepih vtisov smo se v popoldanskih urah vrnili domov. Celotedensko dogajanje smo v petek zaključili s sveto mašo ob 17. uri, ki jo je daroval župnik Jože Rački, ki nas je tudi sicer vsak dan obiskal na oratoriju. Da nismo bili lačni, pa so poskrbele mame - kuharice. Zagotovo na oratorij pridemo tudi prihodnje leto.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava