dolenjska

V Mokronogu danes Svetovni festival praženega krompirja

5.9.2015 | 10:20 | STA, J. A.

Mokronoška ekipa se redno udeležuje festivalov praženega krompirja, ta fotografija je nastala leta 2009 v Radečah. (Foto: P. P. arhiv DL).

Mokronoška ekipa se redno udeležuje festivalov praženega krompirja, ta fotografija je nastala leta 2009 v Radečah. (Foto: P. P. arhiv DL).

Foto: P. P., arhiv DL

Foto: P. P., arhiv DL

Mokronog - V Mokronogu danes poteka 15. Svetovni festival praženega krompirja, ki ga pripravlja Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi. Krompir bodo pripravljali domači in tuji kuharski mojstri, svoje kuharske spretnosti pa bodo preverile tudi ekipe ljubiteljskih kuharjev. Krompir bo obiskovalcem na voljo brezplačno.

Pražilci so se že začeli z delom, svoje specialitete bodo pripravljali so 12.30 ure, ko bo uradna otvoritev festivala, točno ob 13. uri pa bo topovski strel naznanil začetek degustacije praženega krompirja.

Na praženje so se lahko prijavile tudi amaterske kuharske ekipe, ki imajo priprave za praženje vsaj 30 kilogramov krompirja, dovolj dobre volje in kakšen izviren recept. Prijavljene bodo na prizorišču čakale stojnice z napisi, poskrbeti morajo le za lastno opremo za praženje in vsaj 30 kilogramov krompirja, je navedeno na spletnih straneh organizatorjev.

Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi svetovni festival praženega krompirja prireja vsako leto, na njem pa se zberejo številni ljubitelji in pripravljavci te kultne jedi iz domovine in tujine. Za vse obiskovalce je brezplačno na voljo pražen krompir na več kot 99 načinov.

Iz Mokronoga so sporočili, da bo festival potekal pod šotorom, ki so ga zaradi slabe vremenske napovedi postavili že včeraj.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava