posavje

Za razvoj podjetništva letos 130 tisočakov

5.9.2015 | 12:45 | J. A.

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Brežice - Brežiška občina redno namenja denar za razvoj podjetništva v občini, tako preko razpisov kot posredno preko različnih ukrepov. Za leto 2015 je občina objavila razpis za pospeševanje razvoja mikro in majhnih podjetij s finančnimi spodbudami v višini 130.000 evrov. "Sredstva so namenjena za sofinanciranje investicijskih vlaganj, stroškov odpiranja novih delovnih mest, povezanih z investicijo, stroškov povezanih z udeležbo podjetnikov na sejmih za predstavitev inovativnih proizvodov in storitev ter za subvencioniranje najemnin v starem mestne jedru," so sporočili iz občine Brežice.

Tudi v letošnjem letu imajo start-up podjetja prednost pri sofinanciranju upravičenih investicij, saj bodo upravičene investicije »start up« podjetij sofinancirane z enkrat višjim deležem kot ostale. Prijave zbirajo do vključno 15. septembra, pogoji in besedilo razpisa pa so objavljeni na spletni strani občine Brežice .

Za sofinanciranje investicij je na voljo 95.000 evrov, sofinanciranih je lahko do 40% upravičenih stroškov, za sofinanciranje stroškov odpiranja novih delovnih mest, povezanih z investicijo, je na voljo 20.000 evrov (sofinancira se do 200 evrov na polni mesec nove zaposlitve), za sofinanciranje stroškov, povezanih z udeležbo podjetnikov na sejmih za predstavitev inovativnih proizvodov in storitev, je na voljo 5.000 evrov in 10.000 evrov za subvencioniranje najemnin v starem mestne jedru.

Zvočni zapisi

Roman Matjašič z Občine Brežice o javnem razpisu za spodbudo podjetništvu v občini

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava