avto moto

Stadion Matije Gubca pripravljen na prireditev leta

11.9.2015 | 08:05 | Mitja Pungarčič/Mediamark
Foto: Sašo Ključarič/Photospeed.si

Stadion Matije Gubca pripravljen na prireditev leta

Krško - Stadion Matije Gubca v Krškem je kljub precej velikim posegom pripravljen na deseto jubilejno dirko prestižne serije Speedway Grand Prix. Tudi tokrat je organizatorjem uspelo zagotoviti in zadostiti vsem, zmeraj bolj zahtevnim kriterijem angleškega podjetja BSI, ki je lastnik vseh komercialnih pravic speedwayske formule ena, kar serija SGP vsekakor je. Letošnjo deveto od dvanajstih dirk serije bodo v Krškem obeležili z jubilejno deseto organizacijo Velike nagrade Slovenije.

Stadion Matije Gubca pripravljen na prireditev leta
Stadion Matije Gubca pripravljen na prireditev leta

Že danes, torej dan pred tem največjim moto športnim dogodkom na sončni strani Alp lahko govorimo v presežnikih. Prav zato verjetno nima smisla ponavljati vseh dosežkov športne plati tega prestižnega tekmovanja in dobrih, če ne že kar herojskih nastopov Mateja Žagarja, ki je član elitne petnajsterice, ki se bori za naslov svetovnega prvaka. In tudi o našem drugem udeležencu te dirke, Radečanu Aleksandru Čondi, ki bo tokrat že drugič nastopil s posebnim povabilom, smo tudi že obširneje poročali. Tokrat se zato raje posvetimo sami organizaciji tega atraktivnega potujočega adrenalinskega cirkusa, ki privablja na desettisoče ljubiteljev speedwaya po vsem svetu.

Da je tokratna jubilejna deseta dirka za VN Slovenije res nekaj posebnega, se je dalo slutiti že ob najavi kandidature in veselju ob potrditvi, o čemer smo ekskluzivno poročali že takoj po zaključku in poročilu z zadnje dirke serije SGP, ki je bila v poljskem Torunu. Ob tem lepem jubileju se je vodstvena struktura AMD Krško nekoliko prevetrila in z nekoliko bolj modernim pristopom se je v tokratno organizacijo šlo s smelim konceptom in pristopom na vseh ravneh. Le ta je očitno obrodila sadove, saj je v sredo, ko je v prostorih AMZS v Ljubljani potekla odmevna novinarska konferenca predsednica AMD Krško Violeta Freeland s ponosom dejala, da je predprodaja vstopnic v primerjavi z letom 2013 letos za več kot polovico boljša. Ob tem ni pozabila omeniti, da gre to pripisati dejstvu, da je Žagar pred štirinajstimi dnevi na VN Poljske v Gozowu zabeležil eno najbolj spektakularnih zmag na posamičnih dirkah, kar smo jih lahko letos videli. Ob tem pa vseeno poudarila, da je nov, nekoliko drugačen koncept promocije dal nadpovprečno dobre rezultate pri prodaji vstopnic že v lanskem letu. Same akcije predprodaje so se vrstile ena za drugo, tako da je v šali dejala, da se ji zdi, da akcije sploh niso ustavili. Precej bolj resno pa je nadaljevala, da je ob novih članih v upravnem odboru ključ do organizacijskega uspeha standardno timsko delo.Za jubilejno dirko je tako kot enega od odličnih dosežkov izpostavila sodelovanje in povezovanje na področju turizma v širši regiji, kjer so se odzvale tudi lokalne turistične organizacije in ob dirki je s ponosom dejala, da je zaživel tudi vinski turizem in najem zidanic na ključnih trgih Švedske, Danske in Velike Britanije. To pa je dejansko tisto. kar naše turistično naravnano širše posavsko okolje potrebuje. Poleg prenovljenih starih tekmovalnih boksov pa se je na obstoječih še ne petnajst let starih naenkrat sprostil prostor in prvič letos bo AMD Krško imelo tudi pravi VIP prostor s pogostitvijo in popularnim »Pit Walk Experience« , tako da so pomembneži iz gospodarstva in javnega življenja najdražje karte tudi proti vsem pričakovanjem skoraj razgrabili. V sredo je bilo denimo na voljo le še komaj 20 eminentnih vstopnic, ki so bile v omejeni tržni prodaji po 100 evrov, kar je za slovenske razmere kar precejšen znesek.

S tem pa še ni konec novosti, saj je dopolnilni program s koncertno gostinsko ponudbo, ki bo potekal že od danes po žrebu in uradnem treningu v velikem šotoru pred prihodom na stadion, ob jubileju prav tako daleč najboljša, kar jih je na predhodnih devetih dirkah najvišjega ranga do sedaj sploh bilo. Freelandova je tudi poudarila, da je z novim organizatorjem dopolnilnega programa zraven zanimivih in odmevnih koncertov velik uspeh že tudi dejstvo, da je slednji bil pripravljen plačati fiksni del in organizatorju dirke AMD Krško prispevati tudi del dobička od gostinstva. Freelandova je svoj nastop pred novinarji končala z besedami, da ob napovedanem dobrem vremenu jutri lahko očitno res pričakujejo rekorden obisk. Le ta datira v daljne leto 1980, ko se je na stadionu Matije Gubca v Krškem odvilo finale svetovnega prvenstva parov, ki si ga je v živo ogledalo nekaj več kot 12.000 gledalcev.

In kot kaže, je tokrat res vse organizirano odlično, vremenska napoved dobra in športni rezultati ter želja po uspehu naše dvojice Žagar-Čonda več kot spodbudni. Kot je dejal Žagar na novinarski konferenci, bolečine po padcu v Gorzowu so še kako prisotne, a na tej domači dirki bi manjkal le v primeru, da ga odpeljali na intenzivni oddelek v UKC. Skratka, vikend spektakel v Krškem je tokrat že v naprej zagotovljen.

‹ nazaj

Galerija (6)

Stadion Matije Gubca pripravljen na prireditev leta
Stadion Matije Gubca pripravljen na prireditev leta
Stadion Matije Gubca pripravljen na prireditev leta
Stadion Matije Gubca pripravljen na prireditev leta
Stadion Matije Gubca pripravljen na prireditev leta
Stadion Matije Gubca pripravljen na prireditev leta

Komentarji (2)

11.9.2015 3 (3) (0)Oceniposavc 
A brez trubačev pa ne gre v Sloveniji...??' joj, joj, joj...
11.9.2015 1 (1) (0)Ocenitrubač 
Srbske trube so zakon!!!! Bojo pr BSI lahko speedway začel izvažat v Srbijo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava