avto moto

Junak Američan Greg Hancock, Žagar obdržal priključek z vrhom

13.9.2015 | 18:35 | Mitja Pungarčič/Mediamark, foto: Gregor Sečen

Junak Američan Greg Hancock, Žagar obdržal priključek z vrhom
Junak Američan Greg Hancock, Žagar obdržal priključek z vrhom

Krško - Pred izjemno kuliso enajstih tisoč gledalcev je deveto dirko sezone serije Speedway Grand Prix v svoj žep pospravil branilec naslova ameriški veteran Greg Hancock, pred trenutno vodilnim v skupnem seštevku Britancem Taiem Woffindnom, na zadnjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopil Danec Peter Kildemand. Matej Žagar, ki je tokrat nastopil poškodovan, je kljub bolečinam uspel v danih razmerah iztržiti osem toč in obdržati priključek z najboljšimi. Našemu drugemu predstavniku Aleksandru Čondi tudi ob sposojenem in s tem nekoliko bolj konkurenčnemu motorju ni uspelo iztržiti več kot točko.

Junak Američan Greg Hancock, Žagar obdržal priključek z vrhom

Ob izjemnem zanimanju za Veliko nagrado (VN) Slovenije in odličnemu obisku je nekako manjkala le pika na i, saj je enajst tisoč glava množica slovenskih in precej tujih ljubiteljev speedwaya upala, da bosta oba naša predstavnika Matej Žagar in povabljeni voznik Aleksander Čonda iz te dirke iztržila nekoliko več. Pričakovanja so bila še toliko večja, ker je pred VN Slovenije Žagarju kljub težkemu padcu uspelo spektakularno zmagati VN Poljske v Gorzowu. In vendar se je pokazalo, da je v boju za sam vrh potrebno biti tudi zdrav in brez bolečin. Vsekakor pa je Žagar v danih pogojih tokrat iztržil solidnih osem toč in v skupnem seštevku obdržal priključek v boju za eno od medalj, kar upajmo, da znajo slovenski navijači ceniti.

Naš drugi predstavnik, slovenski vice prvak Aleksander Čonda, pa se kljub dobremu sposojenemu agregatu in motorju, ki je dajal nekaj upanja, da se bo lahko boril z elito, z njim v tako kratkem času ni spoprijateljil in je končal dirko le z osvojeno točko. Pri Čondi, ki se že precej časa ukvarja predvsem s finančnimi težavami, bi morebitni dober rezultat mogoče pritegnil katerega od sponzorjev, saj od njegovega matičnega kluba ST Lendava ne gre pričakovati, da bi jim v resnici uspelo pridobiti potrebna sredstva in s tem material, da bi se lahko resneje posvetil le dirkanju. Žal se mu tokrat še enkrat ni izšlo. Več o njegovem tokratnem nastopu lahko slišite na povezavi, kjer nam je dal izjavo neposredno po dirki.

Junak Američan Greg Hancock, Žagar obdržal priključek z vrhom

Omeniti velja še krškega veterana Denisa Štojsa, ki je na dirki nastopil v vlogi prve rezerve in že v prvi vožnji ob diskvalifikaciji Šveda Jonssona odlično izkoristil dano priložnost in osvojil točko. Druga rezerva, mladi Žiga Kovačič, tokrat ni dobil priložnosti, da se pomeri z najboljšimi vozniki sveta.

O jubilejni deseti organizaciji dirke za Veliko nagrado Slovenije smo že v napovednikih pred dirko pisali o samih presežkih in tokrat po dirki skoraj težko kaj dodamo. Celoten vikend z vsem spremljevalnim programom je potekal kot po maslu. Edina omembe vredna napaka se je organizatorju zgodila le na uradnem treningu, ko so nekoliko preveč nalili samo stezo. Ob tem je prišlo do manjšega zamika, a so to prizadevni člani AMD Krško rešili tako profesionalno in v tako kratkem časovnem obdobju, da jih gre pri tem celo pohvaliti. O organizacijskih presežkih in ponovni najavi kandidature v naslednji sezoni nam je svoje prve vtise v mikrofon zaupal direktor dirke Gregor Arnšek in tudi kakšen je bil odziv na organizacijo odgovornih pri FIM in BSI. Izjave lahko slišite tukaj. Rezultate VN Slovenije pa si lahko ogledate na tej povezavi.

povezava rezultati http://www.speedwaygp.com/results/103 

povezava avdi izjave http://www.photospeed.si/index.php/en/speedway/2015/event/MITAS_SLOVENIAN_FIM_SGP-Krsko_2015

‹ nazaj

Galerija (27)

KRSKO- 001
KRSKO- 002
KRSKO- 003
KRSKO- 004
KRSKO- 005
KRSKO- 006
KRSKO- 007
KRSKO- 008
KRSKO- 009
KRSKO- 010
KRSKO- 011
KRSKO- 012
KRSKO- 013
SPED- 001
SPED- 002
SPED- 003
SPED- 004
SPED- 005
SPED- 006
SPED- 007
SPED- 008
SPED- 009
SPED- 010
SPED- 011
SPED- 012
SPED- 013
SPED- 014

Komentarji (2)

14.9.2015Ocenijaz113 
Solidna dirka brez presežkov in s slabimi nastopi naših dveh. Vzdušje je pokvarila pretrda steza. Sej tega smo tako že vajeni v Krškem. Pri pripravi proge smo zgleda še vedno čisti amaterji. Znamo samo beton od steze naredit. Žagar se je videlo, da ni bil pravi. Še dobro, da je vsaj 8 točk nabral. Čonda je še enkrat pokazal, da se ne more enakovredno kosati s takimi asi. Žal je res nekje obstal v svojem razvoju. Mi je pa zelo všeč njegov komentar. Precej realno je opisal stanje okoli svoje kariere itd. Upam, da bo vsaj nadaljeval z dirkanjem, čeprav bi tudi razumel če bi prenehal. Z glavo skozi zid res ne gre. Žagar bi lahko prav tako podal izjavo po dirki. Vem, da je bil razočaran ampak to da si ne vzame minute za kratek komentar, se mi zdi precej razvajeno. Z rahlim razočaranjem nad dirko, vas prav lepo pozdravljam :)
14.9.2015Ocenijawa 
Za stezo se ve, da je menda BSI zahteval tršo, čeprav ne razumem, kako pa potem lahko poljaki imajo normalno stezo. Krški oval je kr avtocesta proti kaki drugi progi in bi z malo grif bila zelo atraktivna dirka. Čonda po pričakovanjih, razlika v kvaliteti je prevelika, lahko bi imel zlat motor, pa bi bil rezultat enak. GP-jevci imajo v ponedeljek ali torek novo dirko, Čonda pa je odšel na šiht. Žagar je dosegel vseeno pomebnih 8 točk, ne vem sicer kaj je pričakoval sam od sebe, če je poškodovan, ali pa vnaprej pripravljen alibi, verjetno je bolj publika želela obetaven rezultat in je bil tudi pritisk velik. Krško oval mu ne daje več neke prednosti, je večinoma vozi po porgah v tujini. Ni pa fer do svojih navijačev, če je po dirki res "spizdil" domov. Se pričakoval, da je res dozorel voznik pri teh letih, pa je očitno res Žabar kot žabar, sam sebe poln. Je prav ena fotka,da je Čonda poskušal z GM-mom.?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava