rokomet

Novomeščanke sezono začele z zmago, Brežičanke s porazom

21.9.2015 | 09:00 | M. M.

Foto: ŽRK Krka

Foto: ŽRK Krka

Stopiče - V 1. krogu 1. A državne lige so Novomeščanke začetek sezone odprle z zmago proti ekipi iz Kopra. Kot so sporočili iz kluba, so bile na začetku tekme gostje bolj prepričljive. S hitrim zaključkom v napadu so izkoristile neodločno obrambo Krke in si hitro priigrale kar lepo prednost štirih zadetkov (3:7). V nadaljevanju so se Novomeščanke le zbrale in z dobro obrambo ter zanesljivim strelom uspele ujeti gostje. V zadnjih 10 minutah sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, a so se domače rokometašice uspele nekoliko odlepiti in odšle na premor z dvema zadetkoma prednosti, 15:13.

V začetku prvega polčasa so krkašice uspele zadržati in rahlo povečati prednost na tri zadetke, do občutnejšega vodstva pa jim ni uspelo priti. Koper se je še enkrat približal na dva zadetka, bližje pa jim zaradi nekaj izgubljenih žog v napadu ni uspelo priti. Krkašice so to znale izkoristiti, v napadu lepo odigrale in si priigrale prednost štirih zadetkov. Do konca tekme so prednost zvišale za zadetek in zmagale z rezultatom 31:26.

Pri domačih so po pet golov dosegle Nina Leskovec, Tjaša Veble in novinka v dresu Krke, Dominika Mrmolja. Pri gostjah pa je bila z osmimi zadetki uspešna Veronika Leški.

Krka - Ž.U.R.D. Koper 31:26 (15:13)

Športna dvorana Stopiče: Gledalcev 200, sodnika: Pirc I., Pirc B.

ŽRK Krka:

Korenič (14 obramb), Hajdinjak (3 obrambe), Ražem 2, Kramar 3, Leskovec 5, Rudman 1, Legan 1, Veble 5 (1), Mrmolja 5, Završnik 4, Žlajpah 4 (3), Vidic 1.

Trener: Salvador Kranjčič

Ž.U.R.D. Koper:

Kraja, Fidel, Škabar, Munda 1, Gojkovič 6, Čeh, Petrinja 3, Simončič, Udovič, Leški 8 (3), Zorko 4, Bytyqi 1, Cuder- Skrlič, Jugordžija 3.

Trener: Erceg Dalija

Sedemmetrovke: Krka 5 (4), Koper 4 (3)

Izključitve: Krka 4 minute, Koper 2 minuti

Brežice: Težave pri sestavi ekipe

V 1. krogu 1. A državne lige za ženske so se Brežičanke podale na gostovanje v Ajdovščino. Krstni nastop v najvišjem ženskem tekmovanju je oslabljena ekipa iz Brežic začela solidno in ob polovici igre je bil rezultat 16:10 za Ajdovke. V drugem delu pa številčno okrnjene Brežičanke niso več mogle slediti hitri igri domačink, tako da je razlika naraščala in ob koncu srečanja je bilo 33:16, so sporočili iz kluba.

Omeniti velja tudi, da je bilo v ekipi iz Brežic v pripravljalnem obdobju obilo težav pri sestavi ekipe za novo sezono 2015/16. Najprej sta se ob koncu prejšnje sezone poškodovali dve igralki, ki bosta odsotni dlje časa, nekaj deklet pa je zaradi študijskih in drugih obveznosti prekinilo športno pot, tako je bila ekipa za 1. krog sestavljena zadnji hip. Že za 2. krog v soboto proti ŽRK Velenje ob 19. uri v brežiški športni dvorani pa bo ekipa dopolnjena.

Za ŽRK BREŽICE so nastopile:

Savnik,Hotko A. 3,Hotko K. 2,Markovič 3,Medved 5,Muc 3,Geč, Budič,Pavlič.

Trener:Djapo Zlatan

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava