košarka

Za košarkarski superpokal v soboto Tajfun in Krka

25.9.2015 | 08:45

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Ljubljana - Košarkarski prvak lige Telemach Tajfun in prvak pokala Spar Krka se bosta v soboto v Škofji Loki ob 17.30 pomerila na superpokalu Slovenije. V obeh ekipah bo nekaj novih košarkarjev, s katerimi bosta ekipi nato nadaljevali sezono v državnem prvenstvu, ligi Aba in pokalu Fiba. Tajfun v tem tekmovanju nastopa prvič, Krka pa sedmič.

Superpokal Slovenije bo, kot vselej, v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije, organiziral klub, ki je v minuli sezoni napredoval v prvo ligo. Tokrat je to Košarkarski klub Škofja Loka, ki je ta dogodek prvič gostila leta 2005.

Prvič v zgodovini slovenske košarke se bo zgodilo, da v superpokalu Slovenije ne bo zaigrala Union Olimpija, saj se bosta med seboj pomerila državni prvak Tajfun in zmagovalec pokala Spar Krka. Ekipi sta se nazadnje pomerili v polfinalu DP, z 2:0 pa je bila boljša šentjurska ekipa. Največ superpokalnih naslovov so osvojili Ljubljančani, kar sedem, štiri pa Krka.

"Nam je bila v prvi vrsti želja, da skušamo zadržati čim večji del ekipe iz prejšnje sezone. Mislim, da nam je to uspelo, dodali bomo nekaj igralcev, ki lahko pomagajo pri skoku na višji nivo. Glede na pogoje, ki jih imamo, je ekipa konkurenčna, bomo pa videli, kaj bo prinesla sezona. Verjamem, da lahko igramo na najvišji ravni. Za superpokal smo optimalno pripravljeni, po težavah, ki smo jih imeli med pripravami na mestu organizatorja igre, smo zdaj popolni, tudi to mesto je že zapolnjeno. Smo šele tretja ekipa v zgodovini pokala, ki bo nastopila na tej tekmi, vesel sem tudi, da lahko že ob začetku sezone igramo za lovoriko. Zavedamo se, da je na drugi strani Krka, ki je štirikrat pokal že osvojila, a mislim, da imamo tudi mi možnosti," je v napovedi pred tekmo dejal trener Tajfuna Dejan Mihevc, ki je ekipo vodil že lani.

Šentjurčani so se pred sezono še okrepili, saj so v klub prišli lanskoletni Krkaš Tomaž Bolčina, Sandi Čebular, Aleksandar Ponjavić in Samuel Parker, klub pa sta zapustila Đorđe Lelić in Donte Williams. V pripravljalnih tekmah na novo sezono so petkrat zmagali in šesttkrat izgubili, enkrat pa so igrali neodločeno.

"Igramo proti zelo kakovostnemu nasprotniku. V tem obdobju čez poletje je Krka pripeljala nekaj kakovostnih igralcev, po imenih ima najboljšo ekipo, a bo to treba prenesti še na igrišče. Na nas je, da se ne pustimo nikomur, proti vsakomur se bomo želeli dokazati, v soboto tako pričakujem dobro in zanimivo tekmo, čeprav košarka verjetno še ne bo najlepša. V začetku sezone so noge težke in roke trde, na koncu bo zmagala ekipa, ki bo bolj garala," je pred tekmo napovedal košarkar Tajfuna Dragiša Drobnjak.

"Vsak trener se veseli igrati za pokal in tako je tudi pri meni. Igralci so v pripravljalnem obdobju delali dobro in mislim, da smo pripravljeni, da pridemo do novega naslova superpokalnega prvaka. Glede na minulo sezono je v naši ekipi veliko sprememb, tudi jaz sem nov in zagotovo bomo potrebovali nekaj časa, da se uigramo. Nismo še v optimalnem stanju, a mislim, da bomo kmalu," pa je pred prvo uradno tekmo sezone povedal trener Krke Ivan Velić, ki je novomeško moštvo prevzel letos.

Luka Lapornik, igralec Krke: "Za nami so dolge, težke in uspešne priprave, tako, da se že zelo veselimo začetka sezone. Pol igralcev v ekipi je novih, prav tako trenerski štab, zaradi česar bomo potrebovali nekaj več časa, da se dobro spoznamo in uigramo, a mislim, da smo na pravi poti. V soboto ne bomo optimalni, a si želimo sezono začeti z zmago in osvojitvijo Superpokala Slovenije 2015."

 

Prireditelji iz Škofje Loke vabijo košarkarske navdušence na ogled tekme v dvorano Poden, cena vstopnice je sedem evrov, poseben popust pa so tokrat pripravili za osnovnošolce, ki morajo odšteti le tri evre. Tekmo bo moč videti tudi v neposrednem prenosu tudi na Televiziji Slovenija 2.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava