kolesarstvo

Marko Kump ponovno odhaja v tujino

27.9.2015 | 10:40 | STA/M. K.

Marko Kump (Foto: arhiv DL)

Marko Kump (Foto: arhiv DL)

Milano/Novo mesto - Slovenski kolesarji so imeli vedno željo, da bi na najvišji ravni nastopali v slovenski ekipi. Zaradi pomanjkanja financ je dolgoletna ideja zaenkrat neizvedljiva, zato pa vse bolj slovensko ekipo sestavljajo pri italijanskemu Lampreju. Po Janu Polancu, Luki Piberniku in Mateju Mohoriču je zdaj dveletno pogodbo z njimi podpisal še Marko Kump.

Za Dolenjsko puščico, kot je vzdevek Kumpa, je enkratna sezona. V njej je Adrii Mobilu priboril kar 18 zmag, štiri druga in tri tretja mesta, kar ni ostalo neopaženo. Lampre si je kolesarja, ki je po številu zmag v sezoni le za Norvežanom Alexandrom Kristoffom, zaželel v ekipi in ga tudi dobil.

"Čast nam je, da smo v svojo ekipo dobili takega zmagovalca. Prepričani smo, da bo tudi pri nas pokazal svojo kakovost, še posebej, ker že ima izkušnje z največjih dirk. Pridružil se bo naši skupini sprinterjev, verjamem, da se bo v njej dobro znašel, tudi zaradi tega, ker je z našim športnim direktorjem Philippeom Mauduitom že sodeloval," je dejal direktor moštva Bret Copeland in dodal, da bodo vse podrobnosti prestopa uredili po Kumpovem povratku iz Richmonda, kjer bo v nedeljo zastopal Slovenijo na cestni dirki svetovnega prvenstva.

"Ko sem dobil ponudbo Lampreja, nisem niti za trenutek okleval z odločitvijo, saj je bilo dirkanje na tako visoki ravni vedno moj cilj. Dve leti sem že tekmoval za Saxo-Tinkoff, se tam veliko naučil, tako da verjamem, da lahko ekipi pomagam do dobrih rezultatov. Zahvaljujem se novi ekipi za priložnost, hkrati pa se moram zahvaliti tudi Adrii Mobilu, ki mi je sploh omogočil, da lahko pokažem svojo kakovost," je za spletno stran Lampreja dejal Novomeščan.

Iz KK Adria Mobil pa so ob Kumpovem prestopu sporočili:

''Kolesarski klub ga podpira v skladu s politiko kluba, da se vstopa v najvišja tekmovanja kolesarskega športa.

Izjemen Marko Kump je kolesar iz šole KK Adria Mobil. Od leta 2007 je stalni član članske ekipe s katero je nanizal vrhunske rezultate. »Dolenjska puščica« je nadimek njegovi šprinterski izjemnosti. Že v prvih letih tekmovanja med elito je opozoril nase s številnimi zmagami. Njegov talent so opazile tudi tuje ekipe in leta 2011 je prestopil v špansko ekipo Geox – TMC. Ekipa je zaradi finančnih težav na koncu sezone razpadla. Vrnil se je v Adrio Mobil za katero je vozil sezono 2012. Naslednje leto je sledil nov prestop v dansko ekipo Team Saxo - Tinkoff. Po dveh letih dirkanja na najvišjem nivoju se je letos vrnil v Adrio Mobil, kjer je zablestel v vsem svojem sijaju. Dosegel je 18 zmag, kar ga po zmagah uvršča med najboljše kolesarje sveta.

Marko Kump je odličen zgled mladim kolesarjem v Kolesarskem klubu Adria Mobil in športnikom nasploh. Je dokaz, da se s trdim delom pride daleč. Večkrat mu ni šlo vse po načrtih, vendar je vedno z vztrajnostjo in delom našel pravo pot za dosego cilja in novih zmag. KK Adria Mobil se mu zahvaljuje za izjemne rezultate in mu želi uspešno nadaljevanje kolesarske kariere.''

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava