Proga za Mezgeca pretežka, Bole s smolo, najboljši Pibernik

28.9.2015 | 09:05

ilustrativna slika (Foto: I. V., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: I. V., arhiv DL)

Richmond - Slovenski kolesarji so na svetovnem prvenstvu v Richmondu ostali daleč od mest, ki so si jih želeli. Na koncu je najvišje končal Luka Pibernik, debitant na članskih dirkah je osvojil 47. mesto, tik za njim je končal Luka Mezgec, tehnična okvara v zaključku je Grego Boleta potisnila na rep uvrščenih.

"Dirka je bila klasična belgijska enodnevna. Cel dan je bil borba za pozicije. Težko dirko so v prvem delu naredili Nizozemci, potem v drugem Italijani in Belgijci. Zadnje tri kroge je tisti, ki je še imel kaj v nogah, poizkusil biti v ospredju. Pomagal sem reprezentančnim kolegom. Mislim, da sem kar zadovoljivo opravil svoje naloge," je uvodoma povedal Pibernik, sicer slovenski državni prvak v cestni dirki.

Za boj za najvišja mesta sta bila predvidena Grega Bole in Luka Mezgec, on, Kristijan Koren, Marko Kump in Borut Božič za pomoč. Kump, Koren in Božič dirke niso končali, tako je Pibernik skušal kar se da najbolje pomagati slovenskima adutoma. "Želeli smo odigrati na dve karti. Če bi se skupina močno razbila, potem bi dirkali na Grego, na Luka pa, če pride do sprinta. Grega je imel težave, Luki je zmanjkalo moči. Imeli smo smolo. Grega Bole je imel idealno pozicijo pred zadnjo špico. Žal je imel težave z verigo, izgubil je veliko mest. Nimaš kaj, to je kolesarstvo," je dodal Pibernik.

Bole je bil še dva kilometra pred ciljno črto v stiku z najboljšimi, vendar ga je ustavila tehnična okvara, ki ga je potisnila na rep uvrščenih na 86. mesto. Razočaranje je bilo razumljivo prisotno.

"Mislim, da bi bil vsak slabe volje. Ekipa je 258 km garala zame. Potem pa ta smola s kolesom. Kaj naj rečem ... Tako se je zgodilo. Sam nisem nič kriv, ne morem pomagati. Ne govorim, da bi bil v medaljah, bi pa bil lahko lepo uvrščen," je razložil Bole, ki se je sicer med dirko dobro počutil, premagal je vse težave in bil v zaključku dobro razpoložen: "Dirka je tako dolga, da če nimaš krize, je nekaj narobe. Prelomna točka je bila na polovici dirke. Še ena malo pred koncem. Vse sem preživel, dobro sem se počutil v zadnjem krogu. Potem pa tole."

Do cilja je prišel tudi Mezgec, ki je že pred ciljem ugotovil, da se v zaključku ne more boriti za najvišja mesta, zato je upal, da bo to uspelo Boletu.

"Tri kroge do cilja sem videl, da je finale pretežek. Če bi prišel čez kocke, bi bila špica pretežka, da sprintam. Premalo je bilo ravnine pred ciljem. Boletu sem rekel, da je bolje, da dirkamo nanj. Na koncu pa smola zanj. Bil je dobro postavljen, na 15. mestu, jaz sem bil nekje okrog 30. mesta. Za trenutke sem spustil, naredila se je luknja in nisem več ujel skupine. Do predzadnjih kock sem se dobro počutil. Odločalo se je na zadnjem klancu in v sprintu. Zadnji klanec je bil zame pretežek," pa je dogajanje povzel Mezgec.

STA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava