novice

Bliža se rok za oddajo vlog za Zoisovo štipendijo

28.9.2015 | 19:30 | STA

ilustrativna slika (Foto: SEŠTG, arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: SEŠTG, arhiv DL)

Ljubljana - Študenti, ki so lani pridobili Zoisovo štipendijo po novem zakonu, lahko vlogo za štipendijo vložijo do 30. septembra. Tisti, ki se letos prvič potegujejo za pridobitev Zoisove štipendije ali nadaljnje prejemanje po starem zakonu, pa lahko vlogo vložijo do 7. oktobra, so sporočili iz Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije.

Študenti, ki so lani pridobili Zoisovo štipendijo po novem zakonu o štipendiranju morajo sami do 30. septembra vložiti vlogo za nadaljnje prejemanje štipendije, če želijo nadaljnje prejemanje štipendije uveljaviti od začetka študijskega leta. Če bodo vlogo vložili po navedenem datumu, se bo o vlogi odločalo s prvim dnem naslednjega meseca tekočega študijskega leta.

Študenti morajo poleg splošnih pogojev izkazati povprečno oceno vsaj 8,5 ali pa izkazati vsaj en izjemni dosežek. Štipendisti, ki se izobražujejo v tujini, morajo priložiti tudi potrdilo o vpisu, prav tako so roki za izobraževanje v tujini vezani na dejansko študijsko leto, če je to drugačno od slovenskega.

Študenti, ki se prvič prijavljajo na razpis za prvo dodelitev Zoisove štipendije, morajo vlogo oddati do 7. oktobra. Na ta razpis se lahko prijavijo tudi tisti, ki so Zoisovo štipendijo prejemali v preteklosti, pa se letos vpisujejo v višji letnik. Poleg izpolnjevanja splošnih pogojev morajo izkazati ustrezen tako izjemni dosežek kot tudi uspeh (ustrezna povprečna ocena oz. zlata matura ob prehodu na študij).

Študenti, ki jim je bila Zoisova štipendija dodeljena po starem zakonu, torej do vključno šolskega oz. študijskega leta 2013/2014, in bodo letos napredovali v višji letnik istega izobraževalnega programa, morajo prav tako oddati vlogo do 7. oktobra.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava