obvestila

"Šola zdravja" - telovadba na prostem, pri ''Strelski koči'' Ivančna Gorica

29.9.2015 | 07:30

Ivančna Gorica - "Šola zdravja" tudi v Ivančni Gorici

Po jutru se dan pozna

Kako biti in ostati zdrav, kreposten in s sproščenim nasmehom na obrazu

Zdravnik ni čarovnik in nam ne more ustvariti zdravje, če sami ne pripomoremo k temu. Idejni vodja in ustanovitelj Društva Šola zdravja, nevrolog Nikolay Grishin, dr. med. s svojimi vajami »1000 gibov« vsako jutro razmigava naše državljane. Na zadnjem motivacijskem predavanju, ki ga je prejšnji konec tedna imel v KD v Ivančni Gorici, smo lahko prisluhnili njegovim nasvetom kako spremeniti svoje življenje v bolj aktivno brez velikega napora.

Sami moramo poskrbeti za aktivno preživljanje prostega časa, ker le tako bomo ohranjali, krepili in vzdrževali naše zdravje Za zdravje ni potrebna intenzivna vadba, že pol ure vsakodnevne zmerne telesne dejavnosti zmanjšuje našo ogroženost za nastanek in napredovanje kroničnih bolezni.

Po predavanju "Vsak trenutek je lahko nov začetek", ki ga podpira Ministrstvo za zdravje, se je številnim skupinam na Dolenjskem v ponedeljek (28. septembra) pridružila tudi skupina Ivančna Gorica. Telovadili bodo vsak dan ob 7.30 razen nedelj in praznikov na travniku pri "STRELSKI KOČI" (Strelsko društvo Sonja Vesel, Ivančna Gorica). V 30-40 minutah se razgibajo vsi sklepe, vse mišične skupine, celotno telo. Pljuča se napolnijo s kisikom in dan se začne nasmejano ter v dobri družbi. Po jutru se dan pozna.

Društvo Šola zdravja že osmo leto združuje rekreativne navdušence po vsej Sloveniji, ki se zavedajo, da lahko sami največ pripomorejo k ohranjanju dobrega zdravja in boljšega počutja. Na Dolenjskem imamo že 12 skupin Šole zdravja, in sicer: dve sta v Grosuplju, po ena pa v Šmarjeških Toplicah, Otočcu, Črnomlju, Dolenjskih Toplicah, Dragatušu, Mirni, Novem mestu, Kanižarici, Gradcu in Metliki.

Še več informacij o Šoli zdravja dobimo na spletni strani www.srce-me-povezuje.si/solazdravja kjer nas redno informirajo o možnostih telesnega udejstvovanja v naših bivalnih okoljih.

‹ nazaj