kronika

Na delu prijeli tri vlomilce

29.9.2015 | 11:45 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: PU Novo mesto, arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: PU Novo mesto, arhiv DL)

Novomeški policisti so bili sinoči nekaj pred 22. uro obveščeni, da naj bi na Cankarjevi ulici v Novem mestu neznanci vlamljali v hišo. Novomeški OKC je na kraj takoj napotil več policistov. Ob prihodu so opazili tri osebe, ki so začele bežati. Policisti so jih izsledili, jim odvzeli prostost in jih pridržali.

Ugotovili so, da so osumljenci, stari 26, 29 in 38 let, s pomočjo orodja vlomili v stanovanjsko hišo, pri sebi pa so imeli tudi plinske razpršilce. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestila in ugotavljanjem okoliščin. Vlomilsko orodje in plinske razpršilce so jim zasegli, o vlomu pa obvestili preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca. Po zaključeni preiskavi bodo na pristojno tožilstvo zoper osumljence podali kazensko ovadbo, danes poročajo s PU Novo mesto in dodajajo, da so na območju regije v osmih mesecih letošnjega leta obravnavali 504 vlome, kar je skoraj za četrtino manj, kot v enakem obdobju lani, ko jih je bilo 671.

Na PU Novo mesto prilagajajo prisotnost policistov na območjih, kjer prihaja do povečanega števila kaznivih dejanj oziroma spremenjenih varnostnih razmer. Policisti ugotavljajo, da storilci vlamljalo v stanovanjske hiše tudi v dnevnem času, ko so lastniki v službi ali pa na dopustu.

Občanom svetujejo:

•da v primeru, ko v nekem okolju opazijo sumljiva vozila in neznance, ki bi si lahko ogledovali stanovanjske hiše ali navade stanovalcev, o tem takoj obvestijo policiste na številko 113 in jim sporočijo registrsko številko vozila, znamko in smer, kamor so se neznanci odpeljali;

•dosledno zapirajo okna in vrata, tudi če hišo zapustijo le za kratek čas oziroma se nahajajo v bližini (na vrtu, na njivi, v vinogradu ipd). Vrata in okna naj bodo zaklenjena oziroma zaprta tudi v nočnem času;

•takoj naj pokličejo policijo in do prihoda policistov pustijo kraj kaznivega dejanja nedotaknjen, da se bodo ohranile sledi, ki so pomembne za odkritje in dokazovanje kaznivega dejanja. Policisti se bodo odzvali in storili vse, da zaščitijo življenja in premoženje ljudi in odkrijejo storilce kaznivih dejanj.

"Vsem občanom, ki nas obveščajo o sumljivih vozilih in osebah, se za klice in obvestila zahvaljujemo in jih pozivamo, da nam te podatke sporočajo tudi v prihodnje, saj s tem veliko pripomorejo, da je lahko policija uspešnejša pri preiskovanju predvsem premoženjskih kaznivih dejanj. Kriminalisti in policisti se zavedajo, da gre pri premoženjski kriminaliteti oziroma pri vlomih za kazniva dejanja, ki najbolj vplivajo na občutek varnosti," je poudarila predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik.

‹ nazaj

Komentarji (16)

29.9.2015 3 (4) (1)OceniTITO 
Zakaj ne objavite polno identiteto trojice? Zakaj jih ščitite?
29.9.2015–5 (0) (5)Ocenitone 
TITO zato ker še niso krivi. Nedolžen si toliko časa dokler ti ne dokažejo da si kriv. Ti bi najprej kamenjal in šele potem sodil.
29.9.2015 4 (4) (0)Ocenimaks 
Čestitam policistom, da so uspešno vse tri ujeli.
29.9.2015 2 (3) (1)OceniTITO 
tone, najbolj bi blo, da jih ti sam zalotiš na svojem imetju in (po tvojem razmišljanju) se jim opravičiš, da si verjetno zalutal!
30.9.2015 1 (1) (0)OceniJan 
Kako si pogumen. Verjetno bi se sam pa tako kot tvoj vzornik skril v hosto, pa martinčkal tam dokler se ne bi stvari polegle.
30.9.2015 2 (2) (0)Ocenipopendekl 
Jan ti pa bi jim pomagal naložiti kar so pozabili (po možnosti še pri sosedih) in se jim pridružil kot ponižni sluga.
30.9.2015–1 (1) (2)OceniJan 
Ne, tako kot vsak normalen državljan bi najprej poklical policijo. Ne se pa po internetu repenčil, ker najbolj glasni so ponavadi največje mevže. Na internetu ste vsi močni in pogumni. V resničnem življenju bi vas pa 85-letna betežna ženička oropala, ker bi se podelali od straha.
1.10.2015 3 (3) (0)Ocenijohan 
Tudi,če bi objavili imena bi bilo enako, Imajo nekateri čas za "nočno izmeno", če pa bi se jim kaj zgodilo pa so zaščiteni kot medvedje. Se bo pa to še dogajalo,če sami ne poskrbimo za zaščito in presenečenja vlomilcem. "Štrom" 380 V pa ne bo problema.
2.10.2015OceniTITO 
Tako je johan!!!!!!!
2.10.2015OceniJan 
Johan, upam da veš da če boš kašen štrom napeljeval, da bo koga ubilo, da boš šel sedet za kar lep čas. Lepo se je repenčiti po internetu, realnost je pa drugačna. Zakona ne moreš jemati v svoje roke in se iti policjo, tožilca in sodnika. Če ti je vredno da ti en vlomilec zaradi ukradene stvari uniči celotno življenje, pa kar izvoli. Dovolj je jasno že, da se Tito s tabo strinja, da vidiš da zgrešeno ramišljaš in hujskaš.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava