posavje

FOTO: Najlepše urejena območja v Posavju so...

1.10.2015 | 14:30 | R. Ž.

Foto: R. Ž.

Foto: R. Ž.

Krško - Sinoči so v krški Dvorani v parku slovesno podelili občinska in regijska priznanja projekta Moja dežela, lepa in gostoljubna. V Krškem so, po besedah predsednika občinske turistične zveze Alojza Kerina s pomočjo občine in Centra za podjetništvo in turizem obudili ocenjevanje na občinski ravni. Tako je komisija ocenjevala urejenost in izgled vrtcev, šol, vaških jeder, središč krajevnih skupnosti in bencinskih servisov.

Najlepše urejeno krajevno središče imajo po mnenju komisije v Podbočju, sledita Veliki Trn in Brestanica. V kategoriji vaških jeder je prvo mesto osvojil Veliki Trn, pred Dolenjo vasjo in Kremenom. Najbolj urejena je osnovna šola Podbočje, za njo sta osnovni šoli XIV. divizije Senovo in dr. Mihajla Rostoharja. V kategoriji vrtcev je zmagal centralni krški vrtec pred vrtcem Pravljica in vrtcem pri OŠ Adama Bohoriča v Brestanici. Komisija pa je odločila tudi, da je najlepše urejen bencinski servis Petrol Brestanica, sledita mu Petrol Krško in OMV Senovo, izven konkurence pa je najlepše urejen Petrolov servis Zaloke.

Na regijski ravni so ocenjevali v treh kategorijah. Najlepše srednje mesto so Brežice, sledi Krško, med manjšimi mesti je zmagalo Senovo pred Sevnico, v kategoriji izletniških krajev pa je prvo mesto osvojilo Tržišče, sledita Artiče in Brestanica.

Tako župan Miran Stanko kot predsednik občinske turistične zveze Alojz Kerin sta poudarila pomembnost urejenosti krajev, saj so načrti občine in regije usmerjeni v pospeševanje turistične ponudbe.

Za glasbeni in plesni program so poskrbeli najmlajši iz vrtca Pravljica, učenci osnovne šole Podbočje in Vokalna skupina Femina cantat z Velikega Trna.

‹ nazaj

Galerija (26)

MOJA DEZELA KRSKO 10
MOJA DEZELA KRSKO 11
MOJA DEZELA KRSKO 12
MOJA DEZELA KRSKO 13
MOJA DEZELA KRSKO 14
MOJA DEZELA KRSKO 15
MOJA DEZELA KRSKO 16
MOJA DEZELA KRSKO 17
MOJA DEZELA KRSKO 18
MOJA DEZELA KRSKO 19
MOJA DEZELA KRSKO 2
MOJA DEZELA KRSKO 20
MOJA DEZELA KRSKO 21
MOJA DEZELA KRSKO 22
MOJA DEZELA KRSKO 23
MOJA DEZELA KRSKO 24
MOJA DEZELA KRSKO 25
MOJA DEZELA KRSKO 26
MOJA DEZELA KRSKO 3
MOJA DEZELA KRSKO 4
MOJA DEZELA KRSKO 5
MOJA DEZELA KRSKO 6
MOJA DEZELA KRSKO 7
MOJA DEZELA KRSKO 8
MOJA DEZELA KRSKO 9
MOJA DEZELA KRSKO

Komentarji (1)

2.10.2015Oceniset 
Me prav zanima,kje so ti avtobusi z izletniki v Tržišču.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava