kronika

Trojica vlamljala in kradla po Kočevskem Rogu

1.10.2015 | 12:40 | M. Ž.

Del zaseženih ukradenih predmetov (Foto: PP Dolenjske Toplice)

Del zaseženih ukradenih predmetov (Foto: PP Dolenjske Toplice)

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so v zadnjem obdobju obravnavali več vlomov v brunarice, gozdarske in lovske koče na območju Kočevskega Roga. Storilci so vlamljali v objekte in si prilaščali orodje, pohištvo, peči, televizijske sprejemnike, agregate in druge predmete. Kaznivih dejanj so bili osumljeni trije moški iz območja Kočevja, stari 18, 20 in 38 let,  pri katerih so policisti včeraj opravili hišne preiskave. Našli in zasegli so večje število predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj vlomov na območju Kočevskega Roga. Ukradene predmete bodo policisti vrnili oškodovancem, osumljence pa bodo zaradi kaznivih dejanj ovadili na pristojno tožilstvo.

Pijan trčil v hlode ob cesti

Trebanjski policisti so bili včeraj nekaj po 8. uri pod drobnogled vzeli prometno nesrečo pri Dobrniču, v kateri je 70-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje v ovinku zapeljal s ceste in trčil v hlode, zložene ob cesti. 70-letnik, ki se v nesreči k sreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,00 miligramov alkohola (2,08 g/kg). O kršitvah bodo seznanili sodišče.

Pijan brez vozniške na neregistriranem mopedu

Policisti posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so v Prelesju pri Šentrupertu nekaj po 12. uri odredili preizkus alkoholiziranosti 23-letnemu vozniku kolesa z motorjem. Kršitelj, ki je vozil neregistriran moped in ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,66 miligramov alkohola (1,37 g/kg). Moped so mu policisti zasegli in zaradi kršitev napisali obdolžilni predlog, prav tako pa mu izdali še plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru, saj je pred tem v Trebnjem nadlegoval voznika osebnega avtomobila, kričal in udarjal po steklu vozila.

Mopedist pošteno napihal

Policisti posebne skupine za nadzor prometa pa so včeraj popoldan v Češnjicah pri Trebelnem zaradi nezanesljive vožnje ustavili 41-letnega voznika kolesa z motorjem. Ugotovili so, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,80 miligramov alkohola (3,7 g/kg). Moped so mu zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Treznil se je na policiji

Novomeški policisti so sinoči okoli 19. ure v Novem mestu ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila in ga zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola (1,58 g/kg). Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Priložnost dela tatu

Na parkirišču trgovine v Brežicah je včeraj dopoldan neznanec izkoristil odsotnost voznika in mu iz odklenjenega tovornjaka s sedeža odnesel torbico z dokumenti in denarjem.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava