rokomet

Krkašice v četrtfinale, Brežičanke izpadle

1.10.2015 | 13:10 | M. Ž.

Foto: ŽRK Krka

Foto: ŽRK Krka

Foto: ŽRK Brežice

Foto: ŽRK Brežice

Mokronog, Brežice - V osmini finala Pokala Slovenije za rokometašice sta se sinoči v športni dvorani v Mokronogu pomerili ekipi Krke in Maribora. Novomeščanke so prepričljivo slavile s 35:23.

Kot so sporočili iz ŽRK Krka, so Krkašice že v začetku prvega polčasa poskrbele za nalet in takoj povedle s 4:1. Gostje so se le zbrale in uspele izenačiti, kar je domačega stratega takoj dovedlo do prve minute odmora. V nadaljevanju so gledalci spremljali boljšo obrambo Novomeščank, ki so znova ušle na nekaj zadetkov prednost in na polčas so odšle s 6 zadetki prednosti, bilo je 16:10.

Svojo prednost so v drugem polčasu po nekaj zaporednih obrambah in hitrimi protinapadi še povišale na 10 zadetkov, so zapisali. Pri gostjah se je v vratih izkazala vratarka, ki je rokometašicam Krek preprečila občutnejše povišanje prednosti, pa vendar so Novomeščanke na koncu slavile z razliko 12 zadetkov.

Pri Krki sta bili strelsko najbolj razpoloženi Urška Vidic in Tjaša Veble, pri gostjah pa Stella Mateša. Vse tri so dosegle po 7 zadetkov.

Krkašice že v soboto nadaljujejo z ligaškim tekmovanjem. V dvorani v Stopičah ob 19. uri gostijo ekipo iz Celja.

Velenjčanke premočne za Brežičanke

V Brežicah pa sta se pomerili domači ŽRK Brežice in ekipa ŽRK Velenje. Drugo srečanje istih ekip v enem tednu ni dalo novega zmagovalca, Velenčanjke so tokrat zmagale z 24:13.

Brežičanke so v prvem delu igre držale korak z gostjami, ob veliko zapravljenih priložnostih obeh ekip je bil rezultat ob polčasu11:8 za Velenje.V drugem delu pa so domačinke zelo težko prihajale do zadetkov, kar so gostje izkoristile in se zasluženo uvrstile v naslednji krog tekmovanja, so sporočili iz brežiškega kluba.

‹ nazaj

Komentarji (1)

2.10.2015OceniMokronog 
Naša Urška Žlajpah je bila dobra.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava