dolenjska

Razvojna agencija Kozjansko v projektu Ride&Bike

3.10.2015 | 14:30 | STA

Kozjansko je znano po prireditve Dan kozjanskega jabolka. (Arhiv DL)

Kozjansko je znano po prireditve Dan kozjanskega jabolka. (Arhiv DL)

Šentjur - Razvojna agencija Kozjansko sodeluje v čezmejnem projektu Ride&Bike, ki se bo končal aprila prihodnje leto. Namen projekta je okrepiti obstoječo turistično ponudbo skozi vzpostavitev, izboljšanje in razvoj kolesarjenja ter konjeniškega turizma v obmejnih regijah in izboljšati skupno čezmejno turistično ponudbo.

V projektu, ki je vreden nekaj manj kot 340 tisoč evrov, je vodilni partner Zagorska razvojna agencija s Hrvaške, projektni partnerji pa so Razvojna agencija Kozjansko, Razvojna agencija Sotla, Turistična skupnost Krapinsko-Zagorske županije, Turistična skupnost Savsko-Sutlanska dolina ter Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica.

Razvojna agencija Kozjansko bo kot projektni partner uredila počivališče za konje, digitalizirala kolesarske steze, izvedla izobraževalne delavnice za obstoječe turistične vodnike in ponudnike turističnih proizvodov in storitev, organizirala sejemske nastope in ostale promocijske aktivnosti.

Z oblikovanjem čezmejne mreže kolesarskih poti in vzpostavitvijo edinstvene konjeniške čezmejne poti želijo dvigniti prepoznavnost turistične destinacije, ki ob zdravstvenih in wellness storitvah ponuja vrsto možnosti za aktivno preživljanje počitnic, navajajo v Razvojni agenciji Kozjansko.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava