kronika

Strela zanetila požar; v dveh nesrečah trije ranjenih

5.10.2015 | 07:00 | M. K.

Strela zanetila požar; v dveh nesrečah trije ranjenih

Danes zjutraj ob 5.24 uri sta na Ljubljanski cesti v Novem mestu trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so nudili pomoč ponesrečencem do prihoda reševalcev, odklopili akumulator na vozilu, zavarovali kraj nesreče in počistili cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so dve poškodovani osebi oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Včeraj ob 18.12 sta na cesti Novo mesto-Metlika pred naseljem Jugorje trčili osebni vozili. Poškodovala se je ena oseba, katero so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so mesto nesreče naletno in požarno zavarovali, odklopili akumulatorja na vozilih, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in očistili cestišče.

Udarila strela, zagorela streha

Sinoči ob 22.46 je v naselju Šentvid pri Stični v občini Ivančna Gorica zaradi udara strele zagorela streha stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Šentvid pri Stični in PGD Stična so streho odkrili, pogasili požar, očistili požarišče in odkrito streho zaščitili s ponjavo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava