bela krajina

Še teden dni za prijavo na avdicijo za Glas mladih 2015

5.10.2015 | 09:15 | M. M.

Še teden dni za prijavo na avdicijo za Glas mladih 2015

Črnomelj - Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj tudi letos organizira tradicionalno glasbeno prireditev Glas mladih. Vabijo mlade glasbenike (od 10 do 30 let starosti), da se udeležijo avdicije, ki bo prihodnjo soboto, 17. oktobra. Na avdicijo vabijo tudi mlade voditelje programa (stare od 15 do 25 let).

Kot so objavili v letošnjem razpisu, se lahko glasbeniki prijavijo v treh kategorijah, in sicer osnovnošolski Glas mladih (glasbeniki od 5. do 9. razreda OŠ), posamezniki in dueti (pevci, stari od 15 do 30 let) in glasbene skupine (glasbeniki, stari od 15 do 30 let).

V prvi in drugi kategoriji se lahko mladi glasbeniki prijavijo s katerokoli skladbo, glasbene skupine pa zgolj z avtorsko pesmijo, ki še ni bila javno izvajana, predvajana v medijih ali posneta na nosilcu zvoka. Dovoljene so vse glasbene zvrsti, razen narodno – zabavne.

Več informacij in prijavnice najdete na spletnih straneh ZIK-a, prijave pa zbirajo do vključno ponedeljka, 12. oktobra. Kot omenjeno, bo javna avdicija v soboto, 17. oktobra, na njej pa bo strokovna komisija izbrala najboljše, ki bodo nastopili na zaključni prireditvi Glasa mladih, ki bo v soboto, 21. novembra, ob 19. uri v kulturnem domu v Črnomlju.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava