avto moto

Zmaga v kategoriji open pripadla Klemnu Gerčarju

5.10.2015 | 10:00 | STA, M. M.

Klemen Gerčar v Orehovi vasi (Foto: AMZS Sport MX Press)

Klemen Gerčar v Orehovi vasi (Foto: AMZS Sport MX Press)

Start v razredu open... (Foto: AMZS Sport MX Press)

Start v razredu open... (Foto: AMZS Sport MX Press)

Orehova vas - Z včerajšnjo dirko v Orehovi vasi se je končalo državno prvenstvo Unior MX v motokrosu. Osrednje ime zadnje dirke v sezoni je bil svetovni prvak razreda MX2 Ti Gajser, ki je v domači konkurenci potrdil skupno zmago v razredu open, čeprav zaradi poškodbe ni odpeljal obeh voženj.

Odlično pripravljena proga in številni dirkači v posameznih kategorijah so na zadnji dirki slovenskega prvenstva na najbolj znani stezi v Orehovi vasi predstavili motokros v najlepši luči.

V kraljevski kategoriji MX open je drugič zaporedoma postal državni prvak Tim Gajser, ki se je tokrat doma prvič tudi na dirki predstavil kot svetovni prvak razreda MX2. Pozdravila ga je množica navijačev, Gajser pa je držal obljubo in nastopil. V prvi vožnji je z atraktivno vožnjo tudi prvi prečkal ciljno črto. Drugo vožnjo pa je 19-letni dirkač iz Pečk sicer izpustil zaradi poškodbe palca, ki si ga je pri padcu v prvi vožnji še enkrat dodatno poškodoval.

"Želel sem nastopiti pred domačimi navijači, zato sem kljub odsvetovanju zdravnikov dirkal. Toda padec dva kroga pred koncem ni bil tako nedolžen in je vse skupaj še poslabšal. Po priporočilu zdravnika sem zato raje izpustil to vožnjo, ki ni o ničemer več odločala," je o še eni poškodbi dejal Gajser.

Zmaga v kategoriji open je tako pripadla Klemnu Gerčarju, članu AMD Brežice. Drugi je bil Peter Irt, tretji pa Toni Mulec. Skupno je po šestih dirkah Gajser zbral 225 točk, drugi Mulec 175, tretji je bil Ian Oskar Katanec s 151.

V kategoriji R3 je na zadnji dirki zmagal Jan Švab, med mlajšimi veterani Bogomir Gajser, med starejšimi pa Alojz Fortuna. Med juniorji na 50-kubičnih motorjih je zmagal hrvaški motokrosist Antonio Blažekovič, v kategoriji do 65 ccm pa Gal Hauptman. V razredu MX85 je slavil hrvaški dirkač Nikola Hranić, medtem ko je v razredu MX125 slavil domačin Luka Milec. V razredu MX2 je bil najboljši Jan Pamcar.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava