kronika

Huda nesreča na kolesarski stezi. Pijanemu vzeli še pištolo

5.10.2015 | 13:00 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Na kolesarski stezi v okolici Novega mesta se je v petek zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri se sta se hudo poškodovala voznik kolesa s pomožnim motorjem in kolesar, danes poročajo s PU Novo mesto. Novomeški prometniki so ugotovili, da je 19-letni voznik kolesa z motorjem peljal po kolesarski stezi iz Mačkovca proti mestu. Zaradi vožnje po kolesarskemu pasu, namenjenemu vožnji iz nasprotne smeri, je trčil v 56-letnega kolesarja, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Hudo poškodovana udeleženca nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. 16-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade.

Pijan trčil v znake in se prevrnil

V noči na soboto se je zgodila prometna nesreča v okolici Brežic. Brežiški policisti so ugotovili, da je 28-letni voznik avtomobila znamke Peugeot peljal po regionalni cesti iz Mokric proti Podgračenem. Pri naselju Ribnica je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Trčil je v prometno signalizacijo in v drog javne razsvetljave in se z vozilom prevrnil. V nesreči se je hudo poškodoval 24-letni potnik, ki je sedel na zadnjem sedežu in ni bil pripet z varnostnim pasom. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligrama alkohola.

Ko ga je prvič odneslo s ceste, še ni bilo dovolj

Trebanjski policisti so bili istega dne popoldan obveščeni o prometni nesreči v Martinji vasi. Ugotovili so, da je 19-letni voznik avtomobila vozil iz Mokronoga proti Hrastovici. V Martinji vasi je zaradi vožnje preblizu desnemu robu ceste izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo ob cesti. Povzročitelj nesreče je nadaljeval z vožnjo, v Dolenjih Jesenicah pa je ponovno izgubil oblast nad vozilom, zapeljal levo in trčil v reklamni pano ob cesti. Vožnjo je nadaljeval preko travnika in zapeljal v bližnji gozd. 19-letnega voznika, ki je bil očitno pijan, so oskrbeli v bolnišnici. Policisti bodo o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegli avtomobil in pištolo

Novomeški policisti so v soboto popoldan v Novem mestu ustavili 50-letnega voznika avtomobila Opel vectra in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligrama alkohola. Med postopkom so v avtomobilu opazili tudi pištolo, voznik naj bi jo pred tem celo razkazoval. Orožje in avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Škode za štiri tisočake

Na dvorišču stanovanjske hiše v okolici Trebnjega je v petek dopoldan nekdo iz odklenjenega tovornega vozila vzel električno ročno orodje. Latnika je oškodoval za okoli 4000 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava