ostali športi

Tilia masters: Nika Zupančič slavila v kategoriji do 16 let

6.10.2015 | 08:30 | M. M., foto: Tilia masters

Nika Zupančič

Nika Zupančič

Tilia masters: Nika Zupančič slavila v kategoriji do 16 let
Tilia masters: Nika Zupančič slavila v kategoriji do 16 let

Otočec - V teniškem centru na Otočcu se je včeraj končal letošnji zaključni turnir teniške sezone, Tilia masters 2015. V starostnih kategorijah od 12 do 18 let je nastopilo 96 igralk in igralcev.

V kategoriji do 12 let sta se tako med dečki kot med deklicami za naslov borila prvi in drugi igralec oz. igralka lestvice TS. Pri deklicah je masters osvojila Maja Zucchiati (N. Gor), ki je v finalu s 6:0 in 6:2 premagala Niko Strašek (Ptuj). Tudi pri dečkih je bil najboljši prvi nosilec. Jan Lon Šuntar (Tr-Kr) je v finalu s 6:4 in 6:1 premagal Luna Obrula (Celje).

Tudi v kategoriji do 14 let so lahko obiskovalci spremljali vse najboljše igralce in igralke. Posebej zanimivo je bilo pri deklicah, kjer favoritinje niso upravičile pričakovanj, zmago pa je odnesla tretja igralka lestvice TS Sheila Glavaš (Talos). V polfinalu je najprej s 6:3 in 6:1 premagala domači up Živo Falkner (Otočec), v finalu pa je bila s 6:2, 5:7 in 7:5 boljša še od prve nosilke Pie Lovrič (Domžale).

Tudi pri dečkih nosilcem ni šlo vse po načrtih, masters pa je osvojil nepostavljen, na lestvici TS pa uvrščen na 6. mesto, Filip Jeff Planinšek (ŽtkMb). Izjemno borben in nepopustljiv igralec je moral kar v treh tekmah odigrati tri nize, pri čemer je v uvodnem srečanju proti Blažu Vivodviču zaostajal že s 5:7 in 2:5, a je srečanje obrnil v svoj prid in slavil s 5:7, 7:5 in 6:2. V četrtfinalu je nato s 6:0 in 6:2 premagal drugega nosilca Tima Tekavca, v polfinalu pa še presenetljivega polfinalista, prav tako nepostavljenega Matica Dimica s 6:3, 2:6 in 6:1. V finalnem, klubskem obračunu je bil boljši še od prvega nosilca Jana Kupčiča (ŽtkMb), ki ga je premagal z 0:6, 6:1 in 6:2.

V kategoriji do 16 let je v okrnjeni zasedbi, nastopile so samo štiri igralke iz prve deseterice, zasluženo slavila domačinka Nika Zupančič (Otočec), ki se vztrajno vzpenja tudi na svetovni mladinski teniški lestvici. Glavnino dela je opravila v polfinalu, ko je s 6:3 in 6:2 premagala nekoliko poškodovano prvo nosilko Kajo Jivan, tudi druga nosilka Tinkara Kovač (Šentjur) ji je v finalu nudila močan odpor. Zupančičeva je na koncu slavila s 3:6, 6:3 in 6:3.

Pri fantih so tekmovali vsi najboljši, naslova pa se je veselil šesti igralec lestvice TS in na mastersu nepostavljen Jan Vehovec (Proten). V finalu je bil s 6:3 in 4:2 (predaja) boljši od prvopostavljenega Anžeta Arka (Tr-Kr).

Najbolj je bila okrnjena zasedba med mladinkami do 18 let, saj je manjkalo osem najboljših mladink te lestvice. Naslov je osvojila Saša Klaneček (ŽtkMb), ki je v finalu s 6:1 in 6:2 premagala klubsko kolegico Nino Kolar.

Tudi pri fantih ni bilo najboljših dveh igralcev, nastopili pa so vsi preostali do 13. mesta. Tako kot pri dekletih bi tudi pri fantih morala o zmagovalcu odločati igralca ŽTK Maribor, Jure Frank in Nejc Sitar, masters je brez boja osvojil Nejc Sitar, so sporočili organizatorji.

‹ nazaj

Galerija (15)

tilia-11
tilia-12
tilia-13
tilia-14
tilia-15
tilia-16
tilia-17
tilia-18
tilia-19
tilia-20
tilia-21
tilia-22
tilia-23
tilia-24
tilia-25

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava