dolenjska

Jesenska Zelemenjava uspela, že vabijo na pomladansko

6.10.2015 | 09:30 | M. M.

Foto: OZRK Novo mesto

Foto: OZRK Novo mesto

Novo mesto - Pred novomeškim humanitarnim centrom je včeraj že tretje leto zapored v organizaciji Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto potekala Zelemenjava jesen 2015. »Menjali in podarjali smo pridelke iz vrtov in njiv, kot so paradižnik, zelje, krompir, paprika, bučke, dodali smo jim sadike rož, sadja in zelišč. Nekateri pa so prinesli že predelane vložene izdelke iz ozimnice in jih ponudili za kaj, kar sami nimajo. Bilo je živahno v menjavi,« je sporočila sekretarka Barbara Ozimek.

Pridelke in sadike so jim podarili kmetija Pleško, KZ Krka, GG Novo mesto, s svojimi pridelki so se Zelemenjave udeležili tudi učenci Kmetijske šole Grm Novo mesto.

V spremljevalnem programu je Marija Levak iz KGZ Novo mesto predstavila, kako moramo pripraviti vrt na zimovanje. »Poudarila je pomen načrtovanja vrta pozimi, ko imamo več časa in lahko poskrbimo, da na pravi kraj vrta zasadimo pravo vrtnino. Suzana Plut se je celo dopoldne trudila z urejanjem obrobe Parka medgeneracijske solidarnosti pred humanitarnim centrom, v katerega je umestila kamen in zasadila netreske. Današnje delo skupaj z zeliščno spiralno gredo in kamnito mizo prispeva k obogatitvi parka,« dodaja Ozimkova.

Popoldne je Plutova predstavila še smothije in poudarila njihov pomen za zdravje ljudi. »Današnji dan je poudaril vrednote ekologije, samooskrbe in zdravega načina življenja, vse to pa je izredno pomembno v času, ko hitimo in se ne ustavimo, da bi o tem razmišljali. Dobrodošli na Zelemenjavi pomlad 2016,« so zaključili v novomeškem RK.

‹ nazaj

Galerija (4)

Menjavali smo...
... in prisluhnili predavanju.
Suzana Plut
Zdravi smoothiji za krepitev imunskega sistema

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava