dolenjska

Loka bogatejša za nova igrala in fitnes

6.10.2015 | 11:50 | M. M.

Foto: MO Novo mesto

Foto: MO Novo mesto

Loka bogatejša za nova igrala in fitnes
Loka bogatejša za nova igrala in fitnes

Novo mesto - Na Župančičevem sprehajališču v Novem mestu so predstavniki krajevne skupnosti Center, Agencije za šport in mestne občine namenu predali nova otroška igrala in zunanji fitnes.

Kot so sporočili iz občine, so s simbolično otvoritvijo organizatorji izpostavili pomen športne in rekreacijske vsebine ter spodbudili medgeneracijsko druženje v centru Novega mesta, ob reki Krki, ki postaja vse bolj pomembno stičišče rekreacije in družabnosti. Več o tem, kako je projekt nastal, so povedali župan Gregor Macedoni, direktor Agencije za šport Srečko Vovko in predsednik sveta KS Center Matija Škof.

Dogodek je prijetno popestrila skupina Modre sove iz enote Metka novomeškega vrtca Pedenjped.

Nedavno smo o športnem parku na Loki poročali v tiskani izdaji Dolenjskega lista, ko je Srečko Vovko naložbo v igrala in zunanji fitnes ocenil na 11 tisoč evrov, ob tem pa je napovedal nove obnove parka. »Lani smo se lotili desnega dela parka – košarkarskega igrišča, skejt parka in plezalne stene, ki smo ga opremili tudi z varčno razsvetljavo, prihodnje leto pa bi želeli posodobiti še levo stran, in sicer asfalt in tartan na atletski stezi, s čimer bi zelo zmanjšali stroške vzdrževanja, ter seveda sanitarije in garderobe, ki na prenovo čakajo že 30 let.«

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava