kronika

Na območju Brežic vlamljal 36-letni domačin

6.10.2015 | 13:00 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Brežiški policisti so že konec avgusta in v začetku septembra obravnavali več vlomov v stanovanjske hiše. Ugotovili so, da so storilci najverjetneje opazovali navade in gibanje stanovalcev, saj so vlamljali v času, ko v hišah ni bilo nikogar. Kradli so predvsem nakit in denar in oškodovancem treh vlomov povzročili za več kot 10.000 evrov škode. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zavarovali najdene sledi in zbrali obvestila. Med preiskavo so ugotovili, da je kaznivih dejanj vlomov osumljen 36-letni moški iz Brežic.

Osumljencu so policisti odvzeli prostost in ga pridržali, danes poročajo s PU Novo mesto S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Ugotovili so še, da sta pri kaznivih dejanjih sodelovala tudi 24- in 27-letni osumljenec z območja Brežic, ki sta skušala prodati ukraden nakit. Ovadili ju bodo zaradi kaznivega dejanja prikrivanja.

Če so ene vlomilce priprli, pa ostali še »poslujejo«. V Novem mestu je tako v zadnjih dneh nekdo vlomil v prostore prodajalne in vzel električno ročno orodje v vrednosti okoli 3000 evrov. Na pokopališču v Semiču pa je neznanec vlomil v svečomat in sunil denar. Povzročil je za okoli 200 evrov škode.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava