ostali športi

Branilci naslova mlajše kolege med elito pozdravili z zmago

7.10.2015 | 11:30 | M. M.

Darko Jorgić (Foto: NZS, arhiv DL)

Darko Jorgić (Foto: NZS, arhiv DL)

Novo mesto - Letošnjo sezono 1. SNTL za moške sta ekipi novomeškega NTK Krka pričeli nekoliko kasneje, saj je Darko Jorgić Slovenijo zastopal na evropskem prvenstvu v Jekaterinburgu. Klubski derbi je pripadel aktualnim državnim prvakom.

Kot je sporočil Tim Šfiligoj, je Jorgić v Rusiji dodobra opozoril nase, saj je bil prvo ime moške izbrane vrste. V ekipnem delu je bil najkoristnejši igralec naše ekipe, ki je na koncu zasedla 25. mesto, med posamezniki pa je v kvalifikacijah ugnal 92. igralca sveta Anotina Hacharda (FRA) in se že na svojem prvem prvenstvu uvrstil v finalni del tekmovanja, kjer je prostora za 64 najboljših namiznotenisačev Stare celine. V konkurenci dvojic je skupaj z Denijem Kožulom, s katerim sta julija osvojila naslov mladinskih evropskih prvakov, prav tako prišel v finalni del in v 1/16 finala moral priznati premoč kasnejšima viceprvakoma Robertu Gardosu in Danielu Habesohnu iz Avstrije.

Utrujenost se Jorgiću ni poznala, saj je skupaj z Urošem Slatinškom in Tilnom Novakom na začetku sezone prišel do zmage proti ekipi NTK Krka II z rezultatom 5:1. Edino točko za mladeniče je že v prvi tekmi prispeval Tilen Cvetko, ki je po štirih nizih odpravil Novaka. Blizu je bil tudi Peter Hribar, ki je proti Novaku izgubil z 10:12 v petem nizu. Aljaž Šmaljcelj v debitantskem nastopu med elito proti Slatinšku in Jorgiću ni uspel osvojiti nobenega niza. Seveda mu ne gre zameriti, saj je igral z dvema najboljšim igralcema lanskoletne izvedbe SNTL.

V soboto, 10. oktobra, se bodo igralci NTK Krka I v domači dvorani udarili še z enimi debitanti v 1. SNTL, igralci NTD Kajuh-Slovan, medtem ko bo druga ekipa svojo tekmo 2. kroga odigrala v sredo, 14. oktobra, proti neugodnim igralcem NTS Mengeš.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava