Sevničani zmagali na predtekmovanju Malih sivih celic

7.10.2015 | 13:10

Sevničani zmagali na predtekmovanju Malih sivih celic
Sevničani zmagali na predtekmovanju Malih sivih celic

Sevnica - V četrtek, 24. septembra, je Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica gostila predtekmovanje v kvizu Male sive celice. V deževnem vremenu smo prijazno sprejeli vseh 32 ekip iz enaindvajsetih šol. Vsi smo se lepo namestili v jedilnici, kjer so nam razložili pravila in povedali vse potrebne informacije.

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz pisnega in ustnega dela. Ob 16.15 smo odšli v učilnice po skupinah, v katere smo bili razdeljeni. Našo šolo sta zastopali dve skupini. V prvi smo bili Izidor Frece, Črt Pinterič in Lea Haler, v drugi pa Martin Zeme, Tomaž Sešlar ter Nikolina Ilinčić. Ko smo dobili naloge, smo se hitro lotili dela, saj smo imeli samo dvajset minut časa. Naše delo je nadzoroval Darko Hederih iz žirije Malih sivih celic.

Naloge niso bile lahke, a tudi ne pretežke. Čas je kar prehitro minil, a po rešenih nalogah smo imeli dober občutek. Pojedli smo malico, nato pa smo si ogledali predstavo, ki so nam jo zaigrali učenci gledališkega krožka naše šole pod mentorstvom učiteljice Jelke Slukan. Po predstavi je napočil čas za rezultate. Vsi smo jih nestrpno pričakovali, saj se je v nadaljnje tekmovanje uvrstilo samo osem ekip. Povedali so že sedem ekip, ki so se uvrstile naprej, nato pa smo končno izvedeli, da je ekipa, v kateri sem bila tudi jaz, osvojila prvo mesto v pisnem delu. Bili smo veseli, da nam je uspelo, a skoncentrirati smo se morali še na ustni del, ki je kmalu sledil. Naši drugi ekipi se žal ni uspelo uvrstiti naprej, a so vseeno držali pesti za nas.

Na ustnem delu smo se pomerili z ekipo OŠ Jurija Dalmatina Krško in zmagali. Tako smo si priborili vstopnico za nadaljevanje tekmovanja pred televizijskimi kamerami na RTV Slovenija. Po končanem kvizu pa nas je novinarka prosila še za intervju. Presrečni smo bili, da nam je uspelo. Naši občutki so bili tako fenomenalni, da smo na tremo čisto pozabili. Veseli sta bili tudi naši mentorici učiteljici Gizela Škoda in Alenka Dolenc.

Čaka nas še veliko dela pred nadaljevanjem kviza in potrudili se bomo, da bomo čim bolj uspešno zastopali našo šolo in da nam ne bo preveč nagajala trema.

Lea Haler, 7. c, OŠ Sava Kladnika Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava