dolenjska

Čestitali vsem krvodajalcem jubilantom

8.10.2015 | 15:15 | M. M.

Foto: OZRK Novo mesto

Foto: OZRK Novo mesto

Dolenjske Toplice - V Kulturno-kongresnem centru v Dolenjskih Toplicah se je včeraj zbralo 22 od 32 povabljenih krvodajalk in krvodajalcev, ki so v zadnjem letu kri darovali večkrat, 5-, 10- in vse do 120-krat. Za redno darovanje so prejeli posebna priznanja Rdečega križa Slovenije, ki so jim jih podelili podpredsednica Območnega združenja RK Novo mesto Suzana Jarc, predsednica krajevne organizacije RK Ivana Pelko in direktor občinske uprave Rado Javornik. Krvodajalce je pozdravila tudi predstavnica Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto Silva Kotar.

Za 120-krat darovano kri je priznanje prejel Dušan Gorenc, ki je kot aktivist tudi pobudnik krvodajalske akcije, ki jo organizirajo ob občinskem prazniku v Dolenjskih Toplicah.

V kulturnem programu so sodelovali otroci topliške osnovne šole pod vodstvom mentorice Jožice Erjavec. Po končanem uradnem delu so se krvodajalci družili še v restavraciji Zdravilišča Dolenjske Toplice, so v sporočilu za javnost zapisali na novomeškem združenju RK.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava