Knjižnica nagradila mlade carje

8.10.2015 | 11:50

Knjižnica nagradila mlade carje
Knjižnica nagradila mlade carje

Krško - V torek, 29. septembra, smo v Mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice Krško že tretjič z zaključno prireditvijo nagradili mlade bralce, ki so sodelovali pri projektu ''Kdor bere, je car!''

Projekt je namenjen spodbujanju branja kvalitetne literature za osnovnošolce, s pomočjo staršev pa knjige prebirajo tudi predšolski otroci. Mladi bralci morajo v enem letu prebrati 7 knjig iz bralnih seznamov, kjer so po bralnih stopnjah navedene kvalitetne mladinske knjige izvirne in prevedene slovenske produkcije. Ko izpolnijo carjevo zgibanko, prejmejo carjev svinčnik in kazalko ter dobijo možnost za udeležbo pri žrebanju na zaključni prireditvi. Vsak bralec – car je nagrajen. Tudi v letošnjem letu so nam nagrade pomagali zbrati sponzorji: Apolon gostinstvo in turizem d.o.o. Krško, DD Elmont d.o.o., Krško, Duropack d.o.o., Evroelektron Aleš Škoberne s.p., GEN energija d.o.o., Hiša narave – IRNAN, prodajalna z medicinskimi pripomočki in izdelki za zdravo življenje, d.o.o., I.H.S . Industrijski manipulacijski sistemi Krško d.o.o., KOSTAK komunalno stavbno podjetje d.d., Mladinski center Krško, MIŠ založba, Nuklearna elektrarna Krško d.o.o., NUMIP inženiring, montaža, vzdrževanje in proizvodnja d.o.o., Pizzerija Fontana (Podjetje za gostinstvo, turizem, trgovino Pohle & Co. d.o.o.), Stara krška pizzerija, Teniški klub Krško, Terme Čatež, Thermana Laško, Vrtni center in cvetličarna Kerin – Kerin Janko s. p. in Zavarovalnica Maribor, Poslovalnica Novo mesto. Z majhnimi pozornostmi želimo mlade bralce razveseliti in tako dopolniti vsa lepa doživetja in spoznanja, ki so jih dobili ob prebiranju knjig.

Letos sta nas na zaključni prireditvi obiskala priljubljena mladinska avtorja – pisatelj Žiga X. Gombač in ilustrator Ivan Mitrevski. Ob Žiginem pripovedovanju je Ivan narisal pravljico o potovanju mumije iz Egipta v Ljubljano. Poučen, slikovit in zabaven nastop je pritegnil mlade carje k sodelovanju in poskrbel za dobro vzdušje. Tako se je za 70 carjev doživeto zaključilo potovanje po carskih svetovih. Novi svetovi pa že čakajo na vse, ki se nam želijo pridružiti v novi sezoni!

Klavdija Šiško Možgan, foto: Milena Vodopivec

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava