kronika

Na avtocesti z avtom na streho; trčila avto in traktor

9.10.2015 | 07:05 | M. K.

Na avtocesti z avtom na streho; trčila avto in traktor

Na avtocesti Novo mesto–Obrežje v bližini Lešnice, občina Novo mesto, je včeraj ob 7.37 uri osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in se prevrnilo na streho. V nesreči sta se poškodovali dve osebi, ki so ju reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so mesto nesreče naletno in požarno zavarovali, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo, pomagali reševalcem, postavili vozilo na kolesa in odklopili akumulator ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine.

Ob 8.15 sta se v Zalogu pri Škocjanu zaletela osebno vozilo in traktor. Dve osebi sta se pri tem poškodovali. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Škocjan so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulatorja ter pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih oseb. Prevrnjen traktor so postavili na kolesa in odstranili s cestišča ter nevtralizirali in počistili razlite motorne tekočine. Poškodovani osebi so oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto, eno so prepeljali v bolnišnico.

Ob 12.15 je izven naselja Kostanjevica na Krki voznica osebnega avtomobila zapeljala z vozišča v obcestni jarek in se pri tem lažje poškodovala. Gasilci PGE Krško so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulator na vozilu in vozilo odstranili. Reševalci ZD Krško so poškodovano oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

Zagorel tovornjak

Ob 8.06 je na cesti Metlika-Novo mesto pri Vahti zagorelo tovorno vozilo. Požar v motornem delu tovornega vozila je že pred prihodom gasilcev GRC Novo mesto in PGD Dolž pogasil voznik z ročnimi gasilnimi aparati. Gasilci so zavarovali kraj dogodka in vozilo pregledali s termo kamero.

Danes vaja in zaprte ceste

Danes ob 16.30 uri bo na Glavnem trgu v Sevnici Gasilska zveza Sevnica izvedla Občinsko vajo zaščite in reševanja. Z namenom preizkusa usposobljenosti in pripravljenosti gasilskih enot v Gasilski zvezi Sevnica bo s proženjem siren sistema javnega alarmiranja, z znakom neposredna nevarnost, aktiviranih več gasilskih enot.

V času vaje, od 16.30 do 17.45 ure, bodo izvedene začasne popolne zapore cest Občina-Župnišče-Glavni trg in Plauštajner-Župnijski dom-Glavni trg, delna zapora parkirišča na parceli št. 1520/71 k.o. Sevnica in kratkotrajne popolne zapore regionalne ceste Breg – Sevnica – Brestanica.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava