dolenjska

Prvič vrtec tudi v Šentlovrencu

9.10.2015 | 12:50 | J. S.

V Šentlovrencu so včeraj slovesno odprli prvi vrtčevski oddelek v kraju. (Foto: J. S.)

V Šentlovrencu so včeraj slovesno odprli prvi vrtčevski oddelek v kraju. (Foto: J. S.)

Kulturni program so obogatili otroci tukajšnje podružnične šole in trebanjskega vrtca.

Kulturni program so obogatili otroci tukajšnje podružnične šole in trebanjskega vrtca.

Prvič vrtec tudi v Šentlovrencu

Šentlovrenc - V prostorih podružnične šole Šentlovrenc so včeraj tudi uradno odprli oddelek trebanjskega vrtca Mavrica, v katerem je z novim šolskim letom varstvo našlo 14 malčkov prvega starostnega obdobja. Predšolskega varstva doslej v kraju še ni bilo. »Zato toliko bolj s ponosom stojimo tukaj pred vrati tega oddelka, ker so krajani končno dobili svoj prvi oddelek vrtca,« je dejala ravnateljica vrtca Mavrica Trebnje Vlasta Starc.

Denar za preureditev prostorov je zagotovila trebanjska občina. »Preurediti smo morali igralnico, ki je zelo velika, v njej pa smo morali urediti tudi sanitarije, kar nam velevajo zakoni in pravilniki,« je še povedala Starčeva. »Zadovoljni smo, čeprav nas čaka nov izziv. Treba je graditi na otrocih, zato sprejmemo vse izzive in se trudimo, da bomo delali najboljše,« je dodala.

Na včerajšnji slovesnosti, ki so jo pripravili v tukajšnjem kulturnem domu, so kulturni program obogatili otroci in zaposleni Podružnične šole Šentlovrenc ter Vrtca Mavrica Trebnje.

Pobudo za ureditev oddelka vrtca so sicer podali tukajšnji starši in krajani, saj ugotavljajo, da je v kraju in okolici iz leta v leto več otrok. »Z županom bi se radi dogovorili še za odkup kakšnega zemljišča, saj bi si želeli vrtec razširiti na dva oddelka oz. dve starostni skupini in verjamemo, da bomo skupaj našli rešitev,« je povedala krajanka Mateja Oven.

»Moram reči, da Šentlovrenc med vsemi dvanajstimi krajevnimi skupnostmi, razen seveda Trebnjega, že več let izredno dobro deluje. Ljudje so samoiniciativni in to je pripeljalo tudi do prvega oddelka vrtca,« pa je dejal trebanjski župan Alojzij Kastelic. Kot je še pojasnil, z rebalansom letošnjega proračuna nameravajo zagotoviti denar za odkup zemljišča. »Moja drzna misel je, da bi v Šentlovrencu uredili štiri oddelke vrtca,« je dodal. Čeprav bi po njegovih besedah vrtce v kraju lahko dobili leta 2017, pa si tukajšnji krajani želijo, da bi ta svoja vrata odprl že s prihodnjim šolskim letom.

‹ nazaj

Galerija (15)

Vrtec Sentlovrenc 001
Vrtec Sentlovrenc 002
Vrtec Sentlovrenc 003
Vrtec Sentlovrenc 004
Vrtec Sentlovrenc 005
Vrtec Sentlovrenc 006
Vrtec Sentlovrenc 007
Vrtec Sentlovrenc 008
Vrtec Sentlovrenc 009
Vrtec Sentlovrenc 010
Vrtec Sentlovrenc 011
Vrtec Sentlovrenc 012
Vrtec Sentlovrenc 013
Vrtec Sentlovrenc 014
Vrtec Sentlovrenc 015

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava