dolenjska

Tradicionalno po Steklasovi poti

10.10.2015 | 16:00 | J. S.

V Šentrupertu so pripravili 16. tradicionalni Pohod po Steklasovi pohodni poti. (Foto: J. S.)

V Šentrupertu so pripravili 16. tradicionalni Pohod po Steklasovi pohodni poti. (Foto: J. S.)

Predsednik Planinskega društva Polet Bojan Brezovar

Predsednik Planinskega društva Polet Bojan Brezovar

Šentrupert - Blizu 200 pohodnikov in pohodnic se je zjutraj s šentrupertskega trga podalo na tradicionalni jesenski pohod po Steklasovi pohodni poti. Letos so se zbrali že 16. zapovrstjo, pohod, nad katerim je nekdaj bdelo domače turistično društvo, pa je drugič pripravilo tukajšnje planinsko društvo Polet ob pomoči župana Ruperta Goleta.

»Steklasova pohodna pot združuje praktično vse, kar imamo pokazati: vse zgodovinske, naravne in kulturne znamenitosti ter turistične kmetije. Odkar imamo Deželo kozolcev, pa smo tudi to simbolno povezali v celoto, saj zadnji žig, skupaj jih je ob poti osem, prejmejo prav v muzeju na prostem,« pripoveduje predsednik Planinskega društva Polet Bojan Brezovar.

Pohodnike in pohodnice so zjutraj v Šentrupertu pričakali z domačimi dobrotami, ki so jih pripravile dekleta in žene iz Društva podeželskih žena – Šentrupertske Šmarnice, udeleženci so se lahko okrepčali tudi ob poti, na katero so jih z ljudsko pesmijo pospremile članice vokalne skupine Lilith.

Domače planinsko društvo je sicer letos poskrbelo za obnovo panoramske table na šentrupertskem trgu in desetih usmerjevalnih tabel na Steklasovi pohodni poti, hkrati pa so na novo ob poti postavili še deset informativnih tabel.

‹ nazaj

Galerija (15)

Steklasova pot 001
Steklasova pot 002
Steklasova pot 003
Steklasova pot 004
Steklasova pot 005
Steklasova pot 006
Steklasova pot 007
Steklasova pot 008
Steklasova pot 009
Steklasova pot 010
Steklasova pot 011
Steklasova pot 012
Steklasova pot 013
Steklasova pot 014
Steklasova pot 015

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava