kronika

Oskrunili kar 57 grobov, policisti lastnike še iščejo

10.10.2015 | 22:20

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Krško - Včeraj dopoldne, okoli 9.30, so policiste na interventni številki policije 113 obvestili, da so na pokopališču v Krškem opazili več poškodovanih spomenikov in pokradene vaze. Krški policisti so odhiteli tja, o dogodku pa sta bila obveščena tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurni okrožni državni tožilec, so nocoj sporočili s PU Novo mesto.

Po prvih ugotovitvah je poškodovanih 57 grobov - v pretežnem delu so bile v noči s četrtka na petek pokradene, odtrgane ali odžagane vaze in ohišja za sveče (večinoma gre za bronaste izdelke). Dve uri po dogodku so policisti izsledili osumljence in našli pokradene predmete, poškodovane in razbite ter skrite.

Najdeno so zasegli, na policijsko postajo pa privedli osumljence: 43-letnika in njegovega 17-letnega sina, še enega 17-letnika in 19-letnika. Vse štiri bremenijo suma storitve kaznivega dejanja tatvine in poškodovanja tuje stvari. Ocenjena materialna škoda znaša skupaj nekaj tisoč evrov (med 3.000 in 11.000 evri).

Včeraj in danes so policisti uspeli govoriti še z nekaj lastniki grobov, a še zdaleč ne vsemi.

Prosijo, da oškodovanci, s katerimi še niso govorili, pokličejo na policijsko postajo Krško (telefon 07 492 94 00) ali poškodovanje tam prijavijo osebno.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava