obvestila

13. pohod po Poti Mare Rupena, zbor pred Zdraviliškim domom Dolenjske Toplice

11.10.2015 | 06:00

Dolenjske Toplice - Kulturno turistično društvo Dobrnič vas v nedeljo, 11. oktobra 2015, vabi na 13. pohod po odseku evropske pešpoti E7, poimenovanem Pot Mare Rupena, ki poteka od Dolenjskih Toplic preko Globodola in Šmavra do Dobrniča in z druge strani iz Žužemberka preko Lisca do Dobrniča.

Pohodniki po daljši poti iz Dolenjskih Toplic do Dobrniča (okrog 22 km oz. 7 ur zmerne hoje) se bodo na pot odpravili ob 6. uri, po krajši poti iz Žužemberka do Dobrniča (okrog 12 km oz. 4 ure zmerne hoje) pa ob 7.30. Zbirno mesto v Dolenjskih Toplicah je na parkirišču pred Zdraviliškim domom, v Žužemberku pa na trgu pred gradom. Avtobus bo zjutraj iz Dobrniča odpeljal za Dolenjske Toplice ob 5.30 ter ob 7h za Žužemberk, popoldne pa nazaj na izhodišča okrog 14h. Pot je markirana, zagotovljen pa bo tudi vodič. Pot vodi po gozdovih, med vasicami in polji ter deloma po gričevnati dolenjski vinorodni pokrajini in nudi lepe razglede. Za okrepčilo na poti in na zaključku ter za prevoz na izhodišče po končanem pohodu bo poskrbljeno. Štartnina znaša 10 EUR in vključuje avtobusni prevoz, hrano ter pijačo, okrepčilo na točkah ob poti, vodo ter uporabno darilce. Na cilju v Dobrniču se bodo udeleženci lahko udeležili tudi proslave v spomin obletnice 1. kongresa Slovenske protifašistične ženske zveze in si ogledali druge zanimivosti v kraju. Zaželjeno je, da se pohodniki zaradi organizacije predhodno prijavijo organizatorju. Priporočamo opremo za sredogorje.

Informacije in prijave: 051 324 665 ali 031 362 191 oziroma po e-pošti ktddobrnic@gmail.com. Informacije bodo na voljo tudi na www.dobrnic.si

‹ nazaj