posavje

Brežice dobivajo novega častnega občana

11.10.2015 | 09:40 | M. K.

Seja OS Občine Brežice (Foto: arhiv; M. L.)

Seja OS Občine Brežice (Foto: arhiv; M. L.)

Brežice - Brežiški občinski svetniki so na svoji zadnji seji med drugim tudi soglasno potrdili predlog kandidatov za oktobrske nagrade, priznanja občine in častnega občana, ki ga je na podlagi prejetih vlog pripravila Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Občinsko priznanje za leto 2015 bodo prejele organizacije (klub, društva, podjetja), ki so se v preteklem letu še posebej odlikovale, sporočajo z občine. Tako bodo na slovesni seji Občinskega sveta priznanja prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Brežice okolica, Športno društvo Skopice in podjetje Darsad d.o.o..

Izjemni posamezniki, ki so se v preteklem letu še posebej odlikovali in bodo prejeli oktobrsko nagrado, so glasbeni pedagog in kulturni animator Vilko Urek, ustanovitelj uspešnega podjetja Vrata Deržič Rudolf Deržič ter na področju društvenega udejstvovanja aktivni podjetnik Slavko Bizjak.

V letošnjem letu bodo razglasili tudi častnega občana Občine Brežice. Ta naziv bo prejel Dragutin Križanić, profesor glasbene vzgoje, dolgoletni vodja tamburaškega orkestra KUD Oton Župančič Artiče, nekdanji ravnatelj Glasbene šole Brežice, prejemnik oktobrske nagrade za leto 1992 in nagrade Frana Gerbiča za življenjsko delo, ki jo podeljuje Zveza slovenskih glasbenih šol.

Zvočni zapisi

O letošnjih oktobrskih nagrajencih Ivan Molan

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava